En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Uçakan’dan yeni film

Kırıkkaleli Yönetmen Mesut Uçakan yaklaşık on iki yıl aradan sonra yeni sinema filminin çekimlerine ağustos ayının sonu itibariyle Kayseri’nin Develi ilçesinin Karapınar mezrasında başladı.
Bu haber 554 kere okunmuş. 12.09.2019 Perşembe 10:19

BİR DÖNEM FİLMİ

Kavanozdaki Adam, Reis Bey, Kelebekler Sonsuza Uçar filmleriyle adından söz ettiren Uçakan, bu filminde 1935’li, 1940’lı yılların yasaklı dönemlerinde gizlice hafız olmaya çalışan on bir yaşındaki bir çocuğun dramını konu ediyor. Hikâye hafız adayı çocuğun bir güvercin ile dostluğunu ve ismini Süveydâ koymasıyla farklı bir anlatım ortaya konuluyor. Süveydâ sözlük anlamı itibariyle tatlı siyah nokta demek bir anlamda kalbin metafiziğe açılan tarafıdır.

 

 

GÜÇLÜ BİR YAPIM

Mesut Uçakan filmin arka plan çalışmasını şöyle dile getiriyor: “Güçlü bir ekip ile çalışıyoruz. Türkiye’de belli meselesi olan filmler her zaman zor çekilmiştir. Bu konuda biz de elimizi taşın altına koyduk. Gayemiz; insanları düşünmeye sevk edecek iyi bir film yapmak. Bu arada bir dönem olması nedeniyle bazı zorluklar yaşıyoruz. Çabamız dört başı mamur, izlenesi bir seyir ortaya koymak. Çekim süresi olarak da yaklaşık dört hafta gibi süre önümüzde görünüyor. Dileriz her şey güzel olur”.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir