En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Unlu mamul denetimi

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda ve yem güvenilirliğinin sağlanması amacıyla ekmek ve unlu mamuller satış ve üretim yerlerini denetledi.
Bu haber 78 kere okunmuş. 14.05.2024 Salı 19:15

DENETİM YAPILDI

İl ve İlçe Müdürlüğü Gıda ve Yem Kontrol Görevlileri tarafından rutin olarak yürütülen denetimlerde, ekmek ve unlu mamullerin hijyen, sanitasyon ve üretim şartları kontrol edildi. Denetimlerde: ekmek ve unlu mamullerin üretim ve satış yerlerinin hijyen ve sanitasyon şartları. Ürünlerin son kullanma tarihleri ve etiket bilgileri, dretimde kullanılan hammaddelerin menşei ve kalitesi Depolama koşulları gibi konularda detaylı incelemeler yapıldı.

 

HAKSIZ REKABET OLMASIN

Kırıkkale İl Tarım Müdürü Fatih Ateş, yaptığı açıklamada, gıda güvenliğinin son derece önemli olduğunu ve bu konuda taviz vermeyeceklerini ifade etti. Ateş, "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdalara ulaşmasını sağlamak için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Ekmek ve unlu mamuller gibi temel gıdaların denetimlerini ayrı bir hassasiyetle yürütüyoruz. Bu denetimlerle gıda güvenliğini sağlamanın yanı sıra haksız rekabeti de önlüyoruz." dedi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Ateş, vatandaşların da gıda güvenliğine katkıda bulunmaları gerektiğini belirterek, "Vatandaşlarımız ekmek ve unlu mamul alırken ürünlerin son kullanma tarihlerini ve etiket bilgilerini kontrol etmeli, hijyenik olmayan şartlarda üretilmiş ürünlerden uzak durmalıdır. Gıda güvenliği ile ilgili herhangi bir şüpheleri olursa Alo 174 Gıda Hattına ihbarda bulunabilirler." diye konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir