En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Valimiz değişiyor!

Kırıkkale’nin valisi değişiyor. Kırıkkale’de iki yıldır görev yapmakta olan Vali M. İlker Haktankaçmaz Başmüfettiş olurken, yerine ise Yunus Sezer geliyor.
Bu haber 762 kere okunmuş. 28.10.2018 Pazar 12:57

KARARNAME ÇIKTI

Valiler Kararnamesi çıktı. Kararname ile Kırıkkale Valisi de değişiyor. Kırıkkale’de iki yıldır görev yapmakta olan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz Mülkiye Başmüfettişi oldu. Yerine ise İçişleri Bakanlığından Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Sezer geliyor. Vali değişikliğinin önümüzdeki hafta içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.  Kırıkkale’yi de ilgilendiren yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak önceki gün yürürlüğe girdi. 21 ilin valisi merkeze çekildi, 17 valinin görev yeri değişti. Mehmet İlker Haktankaçmaz’ın yerine, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Sezer, Kırıkkale Valisi olarak atandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan kararlara göre, 9’u kaymakamlık görevlerinden olmak üzere 20 il için yeni valilerin atamaları gerçekleştirildi. Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı.

 

YUNUS SEZER KİMDİR?

10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum, İspir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim ve Atatürk Lisesinde tamamladı. 1996 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı. 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında Kaymakam adaylığı sınavını kazandı. Adaylık sürecinde Edirne Lalapaşa ve İzmir Beydağ’da vekaleten görev yaptı. Bir yıl süreyle İngiltere’de yabancı dil eğitimi aldı. Daha sonra asaleten Giresun Alucra, Sivas Altınyayla Kaymakamlıklarında çalıştı. Siirt Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. İngilizce bilen Yunus Sezer, evli ve bir çocuk babasıdır.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir