En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Vatandaşlık satılamaz

İyi Parti Kırıkkale İl Başkanı Tolga Tanriverdi, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nun Danıştay'a sunduğu dilekçenin ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Bu haber 22 kere okunmuş. 14.10.2024 Pazartesi 21:31

GAZETECİLERLE BULUŞTU

İyi Parti Kırıkkale İl Başkanı Tolga Tanriverdi, partilerinin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti Danıştay Başkanlığı'na sunduğu dilekçenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, ülkeye döviz girişi ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen kanunsuz vatandaşlıkların iptali konusunda adım atarken, 9 Ekim 2024 tarihli grup toplantısında kapalı nüfus sayımının aciliyetine dikkat çekti.

 

AÇIKLAMALAR YAPTI

Tanrıverdi, 22 yıllık iktidar döneminde Ak Parti’nin mülteci politikalarını eleştirerek, Türkiye’nin sınır kapılarının açılmasının 13 milyon mültecinin ülkeye girmesine yol açtığını belirtti. "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, parayla satılacak bir ürün olamaz," diyen Tanriverdi, sığınmacıların ülkede yarattığı sorunlara değinerek, artan suç oranlarının toplumsal huzuru tehdit ettiğini ifade etti.

 

KAÇAKLAR TESBİT EDİLMELİ

İyi Parti, 3 Kasım 2024 tarihinde Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağıyla birlikte kapalı nüfus sayımı yapılmasını önerdi. Tanriverdi, bu sayımın sahte vatandaşlıkların tespit edilmesi ve sığınmacı sayısının netleşmesi açısından kritik bir fırsat olduğunu vurguladı. "Kaçakların tespit edilip sınır dışı edilmesi ve suç kayıtları bulunanların yakalanması ancak bu sayımla mümkün olacaktır" dedi. 24 yıldır gerçekleştirilmemiş olan kapalı nüfus sayımının, Türkiye'deki güvenliğin sağlanması için zorunlu bir ihtiyaç olduğunu belirten Tanriverdi, devletin bu öneriyi bir an önce hayata geçirmesini beklediklerini dile getirdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir