En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ve mahkemeye çıktı

Kırıkkale'de, eski eşi Emine Bulut'u (38) 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın (43) tutuklu yargılanmasına başlandı. Kadın dernekleri temsilcileri, duruşma öncesi adliye önünde açıklama yaptı.
Bu haber 489 kere okunmuş. 09.10.2019 Çarsamba 11:38

MAHKEME BAŞLADI

Geçen 18 Ağustos'ta kent merkezinde lokantada meydana gelen olayda Emine Bulut, Makine ve Kimya Endüstrisi'nde güvenlik görevlisi olan 6 yıl önce boşandığı Fedai Varan tarafından, kızı F.B.V.'nin gözü önünde bıçaklandı. Ağır yaralanan Emine Bulut, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, yaralı halde kafeden çıkarılırken 'ölmek istemiyorum' diye feryat ederken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan videosu, infiale yol açtı. Olayın ardından kaçan Fedai Varan, polis tarafından yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

KADINLAR, ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

Fedai Varan'ın, 'canavarca hisle tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı. Kırıkkale 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesinde, kadın meclisleri, kadın cinayetlerini platformu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri adliye önünde bir araya geldi. 'Ölmek istemiyorum' yazılı pankart açan kadınlar, çeşitli sloganlarla kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

 

'EMİNE BULUT İÇİN ADALET İSTİYORUZ'

Kadın Cinayetleri Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, kadınların öldürülmeye devam edildiğini söyleyerek, "10 yıldır 'kadın cinayetlerini durduracağız' diyoruz. Sokak sokak anlatıyoruz. Sesimizin ulaşmadığı yer kalmadı. Fakat neden hala kadınlar öldürülmeye devam ediyor? Kadın cinayetlerini durdurmak mümkün. Emine Bulut kardeşimiz son nefesinde ölmek istemiyorum dedi. Türkiyede ki bütün kadınlar her an ölüm tehdidiyle yaşıyorlar. Bir insan, en temel hak olan yaşama hakkından mahrum edilerek erkekler tarafından öldürülüyor. Kendi kararlarını vermek istedikleri için öldürülüyorlar. Kadınlar mutlu değilse mutlu olmak istiyor. Şiddet görüyorsa şiddetten uzak bir hayat inşa etmek istiyor. Kendi kararını veren kadınların yanındayız. Biz kadınlar yaşamak istiyoruz, artık ölmek istemiyoruz. Bugün Emine Bulut ve bütün kadınlar için adalet istiyoruz. Katiller sırf kravat taktıkları için indirim alamasın, toprağın altında olan kadınlarla ilgili ileri geri konuşup, indirim almaya çalışmasınlar, haksız tahrik indirimi, pişmanlık indirimi almasınlar diye buradayız" dedi. 

 

CEREN DAMAR'IN BABASINDAN DESTEK

Ankara'da Çankaya Üniversitesi'nde sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen araştırma görevlisi Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar da kadınlara destek verdi. Kızının fotoğrafını taşıyan Mustafa Damar, "Kızım Ceren Damar'ın aklını, ilkelerini, mücadele ruhunu temsil etmek için buradayım. Burada bir kadın bir insan bir Emine Bulut öldürüldü. Milletin gözü önünde, çocuğunun yanı başında öldürüldü. Acı olan şu ki öldürülen Emine Bulut ancak katledilen toplum, katledilen insanlık" dedi. Açıklamaların ardından kalabalık, duruşmayı takip etmek için içeriye girdi. Emine Bulut'u öldüren sanık Fedai Varan, tutuklu bulunduğu cezaevinden duruşma salonuna getirildi. Cinayete tanık olan küçük kız F.B.V. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmayı takip etmek için gelen çok sayıda kişi, salonda yer kalmayınca dışarıda kaldı.

 

İDDİANAMEDE NELER VAR?

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca Emine Bulut'un (38) öldürülmesinin ardından soruşturma süreci etkin ve hızlı şekilde tamamlanarak 5 gün sonra iddianame hazırlandı. Olayın faili Fedai Varan hakkında "canavarca hisle tasarlayarak  öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, aynı gün Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İlk kez bugün hakim karşısına çıkan Fedai Varan hakkında hazırlanan iddianamede, otopsi raporunda, Emine Bulut'un ölüm sebebinin kesici alet yaralanmasına bağlı büyük damar ve iç organ harabiyetinden gelişen iç ve dış kanama kaynaklı olduğu belirtildi. Fedai Varan, ifadesinde, eski eşi ve ailesinin çocuğuyla görüşmesini engellediğini, eşinin kardeşlerinin kendisini sürekli tehdit ettiğini ancak  şimdiye kadar haklarında şikayetçi olmadığını öne sürdü. Olay günü saat 16.00'da bir kafede Emine Bulut ile buluştuklarını anlatan Fedai Varan, eski eşinin tekrardan evlenmek istediğini söylemesi üzerine  çocuğun velayetini kendisine vermesini istediğini ve bunun üzerine aralarında  tartışma çıktığını ileri sürdü.

 

GÖRÜŞMEK İÇİN BULUŞMUŞLAR

Görgü tanıklarının, "Şüphelinin agresif bir tutumla kadınla  tartıştığı, kadının ise şüpheliyi sakinleştirmeye çalışıp, sakince konuşmasını  sağlamaya çalıştığı, şüphelinin eylemi gerçekleştirdikten sonra 'Bana çocuğumu  göstermiyor, öldürdüm, herkes duysun' şeklinde bağırdığını" söyledikleri  belirtildi. WhatsApp mesajlaşma kayıtlarında, olay tarihinden bir gün önce Emine Bulut'un tekrar evlenme durumundan Fedai Varan'a bahsettiği, çocuklarının dershaneye  yazdırılması ve evlenme durumuyla ilgili görüşmek için bir araya geldikleri  kafede eski karı kocanın aralarında tartışma çıktığı ifade edilen iddianamede,  tarafların ayrıldıktan sonra Menderes Caddesi'nde tekrar karşılaştığı, Emine  Bulut'un iş yeri içerisine koşarak girdiği, arkasından gelen şüphelinin kadını  yakaladığı ve pantolonunun cebinden çıkardığı bıçakla boğazından kesmek ve  vücudunun çeşitli yerlerine bıçağı sokmak suretiyle öldürdüğü bilgisi aktarıldı.

 

TAKDİRİ İNDİRİM TALEP EDİLDİ

İddianamede, şunlar kaydedildi: "Şüphelinin maktuleyi yakalayarak boğazını kesmek ve vücudunun çeşitli  yerlerine bıçak sokmak suretiyle 'tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme'  suçunu işlediği, mahkemenizce yapılacak yargılama neticesi verilecek kararda;  şüphelinin daha önce de müştekiye hakaret etmesi sebebiyle hakkında kamu davası  açılması ve şüphelinin suç işlemekten çekincesi olmaması sebebiyle hakkında  takdiri indirim sebeplerinin uygulanmamasını, olay sırasında müşterek çocuğunun  yanında olacağını bilmesine rağmen, suç işleme kararlılığında tereddüte  düşmeyerek maktulenin hayati bölgelerine birden çok kez bıçak darbesi vurmak  suretiyle canavarca hisle hareket ettiğinin gözetilmesi, şüphelinin  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmesi, kamu  adına talep ve iddia olunur."

 

EMİNE BULUT CİNAYETİ

Kırıkkale'de 18 Ağustos'ta eski eşi Fedai Varan tarafından bir lokantada  10 yaşındaki kızının yanında boğazından bıçaklanan Emine Bulut, kaldırıldığı  Yüksek İhtisas Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Kaçan  Fedai Varan, Bahşılı ilçesi girişinde polis ekiplerince gözaltına alınmış ve ardından  tutuklanmıştı.  Daha sonra olay anına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayınlanması  infial yaratmış, siyasetçiler, sanatçılar ve kadın sivil toplum örgütleri başta  olmak üzere toplumun tüm kesimleri olaya tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, Emine Bulut'un babasıyla telefonda görüşerek taziyelerini  iletmişti. Cinayetin ardından 81 ilde, basın açıklamaları ve protestolar  gerçekleştirilmişti. Olay anına ilişkin görüntüleri cep telefonu kamerasıyla çeken B.Y.  gözaltına alınmış ve hakkında "soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses  ve görüntüleri yetkisiz kayda alma veya nakletme" suçundan işlem yapılmıştı.

 

ÖMÜR BOYU EĞİTİM YARDIMI

Milli Eğitim Bakanlığı, Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızına öğrenim  hayatı boyunca eğitim yardımı ile sosyal ve psikolojik destek verileceğini  belirtmiş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yargı sürecinin ve  çocuğun psikolojik, sosyal durumunun takipçisi olunduğunu açıklamıştı. Olayın ardından Türkiye genelinden birçok avukat davaya katılma talebi  bildirmişti. Olayın faili Fedai Varan, 27 Ağustos'ta tutuklu bulunduğu Kırıkkale  Hacılar F Tipi Cezaevinden alınarak, Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumuna  nakledilmişti. Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızına yapılan yardımların korunması ve güvence altına alınması amacıyla esas hakkında bir hüküm verilinceye kadar Enver Kılıç, yönetim kayyumu olarak atanmıştı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir