En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yaşam'dan kopmasınlar

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi'nden bir açıklama yapıldı.
Bu haber 670 kere okunmuş. 17.03.2019 Pazar 12:48

YAŞLILAR HAFTASI AÇIKLAMASI

Hastaneden yapılan açıklamada Yaşlılar Haftası ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Bu hafta münasebetiyle bizlere tecrübeleriyle her zaman yanımızda yaşlı büyüklerimizi minnettarlıklarımızı ifade etmek isteriz. Yaşlılık hayatımız sürdükçe geçeceğimiz bir yoldur, tıpkı bebeklik, çocukluk, gençlik gibi. Hayatta bazılarımızın ulaşabildiği, avantajları ve dezavantajları olan hayatın bir bölümüdür.  Yaşam koşullarının düzelmesi, teknolojik gelişmeler ve hastalıklara yeni ve etkili tedavilerin geliştirilmesine paralel olarak tüm dünyada yaşlı nüfus artmaktadır. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü de yaş skalasını güncelledi.

 

ORANLARLA İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Güncellenen Dünya Sağlık Örgütü listesine göre; 0-17 yaş arası "ergen", 18-65 yaş arası "genç", 66-79 yaş arası "orta yaş", 80-99 yaş arası da "yaşlı" olarak güncellendi. Yaşlanma, fiziksel ve ruhsal olarak değişimlerin yaşandığı, durdurulması mümkün olmayıp, ancak mümkün oldukça aktif geçirilebilecek bir süreçtir. Bugün Ülkemizde yaklaşık 6.5 milyon kişinin yaşlı grubunda olduğu bildirilmektedir. Bu sayı, ülke toplam nüfusuna oranlandığında bu oranın yüzde 8-9'lara ulaştığı görülür. Oldukça yüksek olan bu oran dikkate alındığında yaşlı nüfusun toplumda aktif rol oynaması önemlidir. Büyük Atatürk  “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur.” şeklinde çok veciz bir söz söylemiştir.

 

HER ZAMAN YANINDAYIZ

Yaş artışı ile bazı sağlık problemlerinin, örneğin Alzheimer Hastalığı, Parkinson Hastalığı, Osteoproz, Artrit, Kalp-Damar Hastalıkları vb,  buna bağlı arttığı bilinmektedir. Bu nedenle bu problemleri erken tanınıp tedavi edilmesi yaşlı bireylerin bu dönemi daha rahat geçirmelerini sağlayacaktır.  Her zaman yaşlılarımız desteklenmeli, yalnız bırakılmamalı, yaşa bağlı problemler gelişirse erken dönemde müdahale edilmesi sağlanmalıdır.  Tekrar Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi olarak 18-24 Mart Yaşlılar Haftasını kutlar, her zaman yaşlı büyüklerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek isteriz.” Hastanenin Yaşlılar Haftası münasebetiyle bir etkinlik ve program düzenleyeceği de bildirildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir