En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yeni araç alındı

Hizmetleriyle kısa zamanda kendinden söz ettiren Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, MHP Milletvekili Halil Öztürk'ün destekleriyle araç parkına arazöz kazandırdı.
Bu haber 411 kere okunmuş. 12.12.2019 Perşembe 09:50

YENİ ARAÇ GELDİ

İlçemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan arazöz ilçeye hayırlı olsun diyen Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, aracın alınmasında büyük emeği geçen Vekilimiz Halil Öztürk beye şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim." dedi.  Başkan Veysel Aydemir, Arazöz her ne kadar yolları ve yol kenarlarındaki yeşillikleri sulamakta kullanılan araç” olarak tanımlansa da, bu araçlar dar sokaklarda meydana gelen şehir içi yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarında da son derece faydalıdır. Bu araçların üzerine genellikle kurtarma işlemleri için, hidrolik kesici ve ayırıcı, hidrolik silindir, kurtarma baltası, kurtarma yastığı vb. ekipmanlar yerleştirilmiştir. Bu işlevlerin her koşulda devam ettirilebilmesi için de çevre aydınlatma sistemi ve opsiyonlu olarak yerleştirilebilen teleskobik ışık kuleleri ile donatılmıştır. Yangınla mücadele için ise araç motorundan tahrik alan santrifüj su pompası bulunmaktadır. Pompa tarafından basınçlandırılan yangın söndürücü karışım farklı çıkışlardan kullanılabilir. Bu çıkışlar genellikle çatı monitörü, tampon monitörü, çıkrık ve pompa üzeri yangın çıkışlarıdır."

 

HİZMETLER DURMAYACAK

Karakeçili'de hizmetlerin durmayacağını açıklayan Başkan Aydemir, "Sanayi dükkanlarını yenileme çalışmalarımız başlayacak. Köylü pazarı oluşturulacak. Hastane üstü alanına 60 dairelik TOKİ konutları yapımı  çalışması proje aşamasında bulunuyor. İstek olursa 60 daire sayısı ilerleyen zamanlarda artacak. Kırıkkale-Kırşehir yolu üzerinde bulunan eski Pancar Şirketi'nin bulunduğu alana kurulacak 15 çadırda insanlara yeni geçim kapısı olacak. Valimiz Yunus Sezer'in başlattığı Çeşnigir köprüsüne yakın olacak, çadırlarda vatandaşlar gönüllerince eğlenecekler. Burada ilk başta 15 çadır kurmayı hedefliyorum. Bu alan Kırıkkale Valimiz Yunus Sezer'in dev proje olarak başlattığı Çeşnigir Köprüsü projesine çok yakın. İnsanlar dinlenmek ve tarihi yaşamak için karaçadıra gelecekler. Burada yöresel ayran, bazlama, gözleme ve buna benzer ürünler satışı gerçekleşecek. Vatandaşlarımız farklı bir ortamda olmanın mutluluğunu yaşayacak. Karaçadıra gelen vatandaşların Hititlerden kalma kaleyi ve Kızılırmak nehrini yakından gezme imkanı bulacağını açıklayan Başkan Aydemir, "Bunun yanında karaçadırın karşı yoluna köylü pazarı kuracağım. İnsanlar buradan ayrılırken, Karakeçili'ye hasa meyve ve sebze ürünlerini alacaklar. Karakeçili bu projeler sayesinde hem istihdam sağlayacak. Hemde para birikimi gerçekleştirecek. Buralara sadece Kırıkkale'den değil Ankara'dan da insanların geleceğine inanıyorum."

 

YAPILAMAYANI YAPIYOR

Parke ve bordür taşlarıyla döşenmeye başlandığını açıklayan Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, "Yapılan çalışmalarda caddeleri Karakeçili'ye has kilim desenli taşlarla döşüyoruz. Her cadde ve sokağa kendi kültürümüzü taşıyoruz. Karakeçili'ye gelen vatandaşlar, ilçenin her tarafında Karakeçili kültürü ile tanışıyorlar. Bu bize mutluluk veriyor. Kış iyice bastırmadan yollarımıza yaklaşık 15 bin metrekare parke döşenmesini gerçekleştireceğiz. Bize maliyeti 400 bin lirayı buluyor. Hedeflediğimiz çalışmalarımızdan biri de Karakeçili'de asfaltsız ve parkesiz cadde, sokak bırakmamak. Vatandaşlarımızı çamurdan ve tozdan kurtararak gerçek bir ilçe görünümüne kavuşturmak. Bunun için her alanda olduğu gibi bu alanda da çalışmalarımıza büyük bir gayret ile devam ediyoruz."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir