En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yeni kararlar var

İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi 07.04.2020 tarihinde Kırıkkale Valisi Yunus Sezer Başkanlığında isim ve imzaları bulunan üyelerin katılımı ile toplanarak yeni kararlar aldı.
Bu haber 438 kere okunmuş. 10.04.2020 Cuma 19:15

KARAR AÇIKLAMASI

Valilik’ten konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Bilindiği üzere, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 01.01.2000 sonrasında doğanların sokağa çıkmalarını geçici olarak yasaklayan düzenleme hayata geçirilmiştir. Düzenleme sonrası sokağa çıkmaları yasaklanan grup içinde yer aldığı düşünülen gebe, lohusa ve bebeklerin aşılama ve izlemleri ile topuk kanı örneklerinin alınmasında sıkıntılar yaşandığı iletilmiştir. Bununla birlikte anılan iş ve işlemler, sağlığın teşviki ve koruyucu sağlık hizmetlerinin sunulması yönünden son derece önemli olup, halen içinde bulunduğumuz COVİD-19 pandemisi sürecinde de sürekliliğinin sağlanması gereklidir. Sağlık hizmetine erişim için özellikle hassas gruplara yönelik işlemlerin devamlılığının sağlanması özel önem arz etmekte olup, ilimiz genelinde şartlar normal hale gelene kadar konuyla ilgili çalışmaların aşağıda yer alan haliyle yürütülmesi için il genelinde gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir.

 

İŞTE O KARARLAR

 

1- Bu işlemler için, 20 yaş altı gebe ve lohusalar ile ebeveynlerinden en az biri eşliğinde bebek veya çocuğun bağlı bulunduğu aile hekimliği birimine gidebilmeleri için ilimiz düzeyinde istisna sağlanarak konuyla ilgili güvenlik güçlerinin bilgilendirilmesine,

2- Bilindiği üzere çocukların hastalık konusunda taşıyıcılık rolünde olduğu ve ortak alanlarda birbirlerine temas ederek hastalığın çocuklar arasında yayılımına sebep olabileceği akabinde de aile fertlerine hastalığı taşıyabileceği ve böylelikle hastalığın yayılımına katkı sağlayacağı da düşünüldüğünde 05.04.2020 tarih ve 2020/15 nolu karar ile 18 yaşından küçüklerin dışarıya çıkmalarının yasaklanmasına rağmen, apartmanların ortak kullanım alanları olan çocuk parkları, basketbol sahaları, oyun alanları vb. yerlerde 18 yaşından küçük çocukların dışarı çıkarak bir araya geldikleri, bu alanlarda oyun oynadıkları, dışarı çıkma yasağı olmasına rağmen yasağa uyulmadığı gözlemlenmiştir. Apartman ve site yöneticilerinin ailelerle ile birlikte bu alanlarda çocukların toplu olarak bir araya gelmemeleri ve dışarıya çıkmamaları için gerekli önlemleri almasına, aksi takdirde yasağa uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, Oy birliği ile karar verilmiştir.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir