En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yeni kayıt yok

Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ziyaretlerinin koronavirüs salgını nedeniyle askıya alındığını duyurdu. Ayrıca, ziyaret için hali hazırda Arabistan'a gitmiş bulunan vatandaşlar yurda dönüş yapabilecek.
Bu haber 477 kere okunmuş. 27.02.2020 Perşembe 13:21

UMRE AÇIKLAMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan'ın umre ziyaretlerini geçici olarak askıya alması üzerine Türk umrecilerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Suudi Arabistan tarafından koronavirüs (Kovid-19) salgınının önüne geçilmesi maksadıyla tedbir amaçlı umre ziyareti için ülkeye girişlerin geçici olarak askıya alındığı hatırlatıldı.  Tüm ülkelerden Umre ziyareti için yapılacak girişlerin geçici olarak durdurulduğunun belirtildiği açıklamada, "Şu ana kadar Suudi Arabistan yetkilileri tarafından bu ülkede koronavirüs vakası rastlandığına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Suudi Arabistan'da bulunan Umrecilerimizin ülkemize dönüş tarihleri ile ilgili bir değişiklik söz konusu değildir. Suudi Arabistan'ın aldığı bu karar nedeniyle de geçici olarak yeni Umre kaydı alınmayacaktır." denildi.

 

GELİŞMELERE BAKILACAK

Suudi Arabistan da Kovid-19 salgını dolayısıyla geçici süreliğine umre ziyaretlerini kabul etmeyeceğini duyurmuştu. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ve resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamada, "Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.  Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün konuk olduğu Anadolu Ajansı Editör Masası programında Kovid-19 salgını nedeniyle Hac ibadetinin ertelenme ihtimaline ilişkin, "Önümüzdeki haftalarda salgının seyrine göre Bilim Kurulu'nun önerisi olabilir, onu da kamuoyuyla paylaşırız" demişti.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir