En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yeni yöntemler kullanılıyor

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Merkezi, yurt içi ve yurt dışından gelen birçok hastaya hizmet sunuyor.
Bu haber 1824 kere okunmuş. 16.11.2020 Pazartesi 17:58

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Ülke genelinde az sayıda üniversite hastanesinde ve bir kısım özel hastanelerde uygulanan endoskopik ultrasonografi ve ERCP ile ameliyatsız tedavi, erken evre mide yemek borusu ve kalın bağırsak tümörlerinin tedavisinde Endoskopik Submukozal Diseksiyon (ESD) yöntemi, akalazya hastalığı tedavisi için de Peroral Endoskopik Myotomi (POEM) yöntemi gibi ileri tedavi yöntemleri, bu merkezde de uygulanıyor. Merkeze Azerbaycan ve Kıbrıs ile yurt içinden birçok ilden hasta başvuruyor. Hastalar ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilirken herhangi bir ücret de ödemiyor.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Gastroenteroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Gül, yaptığı açıklamada, merkeze sadece mide ve bağırsak kanseri değil, karaciğer ve pankreasla ilgili birçok ilden hastanın başvurduğunu söyledi. Burada kanserlerin hem ağrı terapileri hem de tanılarının konulması, aynı zamanda pankreasa yönelik hastalıkların komplikasyonlarının giderilmesi konusunda ülkedeki diğer merkezlerden daha farklı işlemlerin uygulandığını anlatan Gül, "Ağrı, Hakkari, Van, Azerbaycan, Kıbrıs ve birçok yerden buraya hasta gelmekte. Aslında referans merkezi. Hastalarımızı da bir sıkıntı olmadan şifa ile taburcu etmekteyiz. Burada yapılan birçok özellikli işlem, kısıtlı devlet hastanelerinde yapılmakta. Daha çok özel hastanelerde yapılan işlemler. Hastalarımız burada ücret ödemeksizin işlemlerini kolayca yapabilmekte” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir