En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yönetmelik eğitimi

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Kırıkkale’de emlak danışmanlığı alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik...
Bu haber 248 kere okunmuş. 11.07.2021 Pazar 12:12

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Kırıkkale’de emlak danışmanlığı alanında faaliyet gösteren firmalara yönelik Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişiklikleri ve Muafiyetlerle ilgili bir eğitim düzenlendi.

 

EĞİTİM ÇALIŞMASI

TSO Konferans Salonunda Ticaret İl Müdürlüğü ve Emlak Müşavirleri Derneği işbirliğinde gerçekleşen eğitimde katılımcılara gayrimenkul ticareti ile ilgili yönetmelikteki değişiklikler ve yenilikler anlatıldı. Eğitim öncesi bir konuşma yapan TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, emlak alım-satım sektöründe faaliyet gösteren firma ve şahısların ilerleyen dönemlerde mağduriyet yaşamamaları için mevzuatın gereklerini bilmelerinde fayda olduğunu söyledi. Oda olarak sektörel eğitimlere ayrı önem verdiklerinin altını çizen Şerbetçioğlu, Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Sınavlarının da Kırıkkale’de Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapıldığını hatırlattı.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Gayrimenkul alım-satımı alanında faaliyet gösteren tüm şahıs ve firmaların kısa süre içerisinde gerekli belgeleri almalarının şart olduğunu ifade eden Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner ise il müdürlüğünden alınması gereken Yetki Belgesinin tamamen ücretsiz fakat alınması mecburi bir belge olduğunu söyledi. Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ramazan Almaz ise derneğin yeni yönetimi olarak daha aktif bir yapıyı hedeflediklerini, dernek üyelerinin mevzuat ve yönetmeliğe haki olmaları ve mağduriyet yaşamamaları için çalışacaklarını ifade etti.

 

KONU ANLATILDI

Ticaret İl Müdürlüğü Konut Değerleme Uzmanı Samet Dağ tarafından yapılan sunumda yönetmeliğin kapsamı, amacı, yetki belgesi, muafiyet alanları, belge yenileme, belge iptali, mesleki yeterlilik belgesi, bilgi sistemi bildirim yükümlülüğü, internet ilanlarına ilişkin yükümlülükler, yetkilendirme sözleşmesi, aracılık sözleşmesi, hizmet ortaklığı sözleşmesi, yer gösterme belgesi, cezai hükümler gibi konularda detaylı bilgiler verildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir