En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Yüzme uyarısı

Yaz mevsiminin yaşanması ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü serinlemek isteyen vatandaşların sulama kanalı, baraj ya da göletleri kullanmasının boğulma vakalarına yol açacağını belirtti.
Bu haber 59 kere okunmuş. 23.06.2024 Pazar 19:44

UYARI YAPILDI

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan ve özellikle yaz sıcaklarında vatandaşların uğrak noktası haline gelen su kenarları, vatandaşların ölümüne yol açabiliyor. Kızılırmak başta olmak üzere baraj gölü ve akarsulara serinlemek üzere girenler, zaman zaman acı haberlerle karşı karşıya bırakabiliyor. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale’de bulunan baraj ve göllere girilmemesi noktasında uyarılarda bulundu. DSİ Bölge Müdürlüğü vatandaşlara, “Ölüme Yüzmeyin’ uyarısında bulundu.

 

GİRİLMESİ YASAK

Bölge Müdürlüğü, boğulma gibi istenmeyen sonuçlara yol açabileceği gerekçesiyle yüzmek ve balık tutmak için göllere, sulama kanallarına ve barajlara girilmemesi konusunda uyardı. Müdürlük tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada; “Göllere, sulama kanallarına ve barajlara girilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu. Barajların, göllerin ve göletlerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması, zeminin balçık özellik taşıması ve bünyesinde teknik yapılar barındırması, bu alanları yüzme amaçlı kullananlar için hayati risk oluşturmaktadır” denildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir