En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Zafer bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de törenlerle kutlandı...
Bu haber 358 kere okunmuş. 30.08.2019 Cuma 19:35

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de törenlerle kutlandı. Tören programı kapsamında; Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

 

 

KUTLAMALAR YAPILDI

Çelenk Sunma  Töreninin ardından Valilik Makamında, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ,beraberinde Garnizon Komutan Vekili Bkm. Alb. Serhat Atak ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte askeri ve mülki erkânın bayram tebriklerini kabul etti. Daha sonra Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde resmi geçit törenine geçildi. Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutan Vekili Bkm. Alb. Serhat Atak ve  Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın askeri araç ile halkı selamlaması ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı  Binbaşı Fatih Koccu yaptı.

 

BİR KAHRAMANLIK DESTANI

Binbaşı Koccu,” Bugün, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kahraman ordumuzun halkımızla birlikte, vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelen saldırılara karşı tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı büyük zaferin 97’inci yıldönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.26 Ağustos 1922’de başlayan ve tarihimizin en çetin mücadelelerinden biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda kazandığımız büyük zafer, Milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne tutkusunu simgeleyen eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. ”dedi.

 

RESEPSİYON VERİLDİ

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak halk oyunları gösterisinin sunulduğu program, geçit töreninin ardından sona erdi. Daha sonra Vali Yunus Sezer ve protokol mensupları Kültür Merkezinde sergilenen Ressam Rahmi Pehlivanlı’nın “ Atatürk Koleksiyonu” konulu resim sergisini gezdi. Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı kapsamında, Valilik tarafından bu akşam MKE Sosyal Tesislerinde bir resepsiyon verildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir