En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

109 aday katıldı

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi odası işbirliği ile TOBB MEYBEM tarafından gerçekleştirilen 2. El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu...
Bu haber 470 kere okunmuş. 07.09.2020 Pazartesi 15:25

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi odası işbirliği ile TOBB MEYBEM tarafından gerçekleştirilen 2. El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Mesleki Yeterlilik Sınavının 14.’sü düzenlendi. Talebin fazla olmasından dolayı 8 güne yayılan sınavlarda 109 aday mesleki yeterlilik belgesi için ter döktü.

 

 

SINAV YAPILDI

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu bulunan Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu mesleki yeterlilik belgesi sınavlarının 14.sü gerçekleştirildi. Hijyen, sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilerek gerçekleştirilen, teorik ve pratik olmak üzere 2 aşamadan oluşan sınavlarda adaylar mesleki yeterlilik belgesi için ter döktü. 115 adayın müracaat ettiği sınavlar yoğun talepler nedeniyle 8 güne yayıldı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapılan teorik sınavın ardından Galericiler Sitesinde bulunan Sarıaydın Otomotivde oluşturulan sınav alanında uygulamalı sınava tabi tutulan adayların, iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve kalite, motorlu kara taşıtı alım satım işlemleri gibi konularda bilgileri test edildi. 

 

PUANLAMA BİLGİSİ

Ticari amaçla araç alım satımı yapılması işlemine bir kalite getirmek adına başlatılan uygulama ilgili görüşlerini aktaran Kırıkkale TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, motorlu kara taşıtı alım satım çalışmalarının eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesini ve çalışmalarda kalitenin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Sınavların amacının adayların sahip olması gereken nitelikleri, bilgi, beceri ve yetenekleri tanımlamak, adayların geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vermek olduğunu ifade eden Varlı, adayların başarılı sayılabilmeleri için yazılı sınavdan 70, pratik sınavdan ise en az 80 puan almaları gerektiğinin altını çizdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir