En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

7 bin arsa satılacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında ilk evim arsa başvuruları devam ediyor.
Bu haber 133 kere okunmuş. 18.10.2022 Salı 18:52

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında ilk evim arsa başvuruları devam ediyor. 10 Ekim 2022’da başlayan başvurular 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Kırıkkale’de Merkez 3 bin, ilçelerde 500 adet olmak üzere 7 bin Konut arsası için başvurular yapılacak.

 

 

 

KIRIKKALE 919 KONUT

TOKİ tarafından Sosyal Konut Projesi kapsamında Bahşılı 53, Çelebi 63, Delice 126, Çerikli 201, Karakeçili 123, Keskin 79, Kırıkkale merkez 200, Sulakyurt 74 konut olmak üzere toplamda 919 konut yapımı gerçekleşecek. TOKİ eliyle yürütülecek konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek. Proje kapsamındaki konutlarda yerel ve yatay mimari tercih edilecek, konutlar beş katı geçmeyecek şekilde yapılacak. Çevre dostu yapı malzemelerinin kullanılacağı evler sıfır atığa, enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji sistemlerine uyumlu inşa edilecek. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecek. E-Devlet Başvuruları ise 28 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

 

MERKEZDE 3 BİN ARSASI

Kırıkkale Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında ilk evim arsa başvuruları devam ediyor. 10 Ekim 2022 tarihinde başlayan müracaatlar 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Başvurular e-devlet üzerinden ve Ziraat Bankası Şubelerinden yapılacak. Kırıkkale’de Merkez 3000, ilçelerde 500 adet olmak üzere 7000 Konut arsası için başvuru yapılacak. Arsa satışına başvuracak hak sahiplerinde T.C. Vatandaşı olma, 18 yaşını doldurmuş olma, başvuru başlangıç tarihi olan 10 Ekim 2022 tarihinden önce Projenin bulunduğu Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilgili nüfusa kayıtlı olma gibi şartlar aranıyor.

 

UYGULAMA NASIL OLACAK?

Yapılan açıklamada “Aylık hane halkı gelirinin (Kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları), en fazla net 16.000? olması gerekmektedir. (Başvuru sahibinin kendisi, eşi ve 18 yaş altı çocukları, başvuru tarihi itibariyle gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır. TOKİ İdaresince yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak. Başvuru bedeli olarak 500 ? yatırılması. (Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.) İlk Evim Projesi kapsamında konut başvurusunda bulunan kişiler İlk Evim Arsa projesine  de başvuruda bulunabilirler. Ancak hem İlk Evim hem de İlk Evim Arsa projesi Noter kurası sonucunda  asil olmaya hak kazanmaları halinde;  bu hak sahipleri İlk Evim Projesi ile İlk Evim Arsa Projesi’nden sadece birini seçmek zorunda olup seçmedikleri hak sahipliğinden vazgeçmiş sayılırlar.

 

TAKSİT AÇIKLAMASI

Arsa tahsis bedelinin 1/10’u peşin geriye kalanı 9 yılda tercihe göre aylık veya yıllık eşit taksitlerle ve faizsiz olarak ödenir. Taksit ödeme tarihi; peşinat bedeli ödendikten sonra, borçlanma tarihi, sözleşme imza tarihinden itibaren 1 yıl sonraki tarihtir. Taksitler, peşinat tutarı yatırıldıktan 1 yıl sonra başlamak üzere, yıllık taksitler halinde 9 yılda 9 eşit taksitle veya aylık taksitler halinde 108 ayda ödenebilir. Ancak sözleşme aşamasında aylık ya da yıllık sözleşme tiplerinden sadece biri tercih edilecektir. Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır. İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek (müstakil arsa tahsisi yapılamayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır.

 

KURA ÇEKİMİ OLACAK

Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttı Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder. Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise ‘u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır. İlk Evim Arsa Projesi kapsamında yapılan tüm işlemler her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Tapu devri esnasında döner sermaye harcı, tahsis sahibi tarafından ödenir” denildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir