En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

80 bina yenilenecek

Kırıkkale Belediyesi Zafer Caddesi üzerindeki binaların dış cephesini yenileyecek.
Bu haber 255 kere okunmuş. 08.02.2022 Salı 18:06

ÇALIŞMA YAPILACAK

Kırıkkale’nin kalbi niteliğinde olan Zafer Caddesinde “Sokak Sağlıklaştırması” Projesi hayata geçiyor. Kırıkkale Belediyesi Personeli tarafından cadde üzerinde ki esnaf ve mülk sahiplerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kırıkkale belediyesinin iş birliği ile düzenlediği “Sokak Sağlıklaştırması” projesi kapsamında bilgilendirme çalışmalarına başlandı. Cumhuriyet Meydanına Bakan binalar, Zafer Caddesinden – Belediye Caddesine kadar olan sokaktaki 80 binanın dış cephe iyileştirmesinin yapılacağı proje ile Zafer Caddesi kent kimliğine kavuşacak, projesi ile bölge güzel bir görünüme kavuşacak.

 

BİLGİ VERİLDİ

Çalışmayla ilgili bilgi verildi ve "Yaklaşık 80 bina üzerinde uygulanacak proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kırıkkale Belediyesi öncülüğünde, Belediyemizin de destekleri ile hayata geçirilecektir. Bu proje ile binaların dış cephesi ile iş yerlerinin tabela ve tente sistemleri standart şekilde tek tip olacaktır. Çalışma mülkiyet sahiplerinin rızası alınmak suretiyle kısa sürede başlayarak yine kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Proje ile şehir merkezimiz modern ve daha güzel bir görünüm kazanacaktır” açıklaması yapıldı.

 

ESNAF DESTEK OLUYOR

Maliyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kırıkkale Belediyesince karşılanacak olan projeye yönelik yapılan bilgilendirmelere mülk sahipleri ve esnaf tam destek veriyor. Proje kapsamında binalardaki tabela kirliliği kaldırılarak tek tip tabelalar konacak, binalardan sarkan kablolar ile çanak antenler toplanarak tek bir noktaya alınacak, ayrıca görüntü kirliliğine neden olan klimalarda tek bir yerde toplanarak üstleri kapanacak.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir