En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Adaylığını ilan etti

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Kasım ayında yapılacak TSO seçimlerinde yeniden aday olan Ahmet Varlı açıklamalarda bulundu.
Bu haber 198 kere okunmuş. 22.09.2022 Perşembe 18:27

BİR ARAYA GELDİLER

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Kasım ayında yapılacak TSO seçimlerinde yeniden aday olan Ahmet Varlı açıklamalarda bulundu. TSO Meclis üyeleri ve yeni dönem meclis üyesi adayları ile Velly Cafe de basın toplantısı düzenleyen İşadamı Varlı çalışmaları ve yeni dönem hedeflerini açıkladı. Varlı, rekabetten hiç bir zaman korkmadığını Kırıkkale'ye yakışır bir seçimin olmasını temenni etti.

 

GÖREV SÜRESİNİ ANLATTI

Basın açıklamasına Kırıkkale Ticaret ve Sanayi meclis üyeleri, TSO üyeleri katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, pandemi döneminde bile esnek çalışmaya geçmediklerini her zaman işlerinin başlarında olduklarını belirti. Varlı, "Kasım ayı içerisinde yeni dönem seçimlerini yapacağız. Yeni döneme ilişkin projelerimizle ilgili sizlere bilgi vereceğiz. Biz 5 yılı dolu dolu geçirdik. 2018'de normal seçim döneminde yeniden aday olarak 4 yıllık sürece başladık. Darbe girişimi Ticaret odamızı çok büyük etkiledi. Kanunlarla yönetmeliklere görev ve yetki sorumlulukları olan bir kurumuz. Ticaret Odasının görevi kanunlarla şirket kurmak şirket kapatmak eksper raporlarını çıkarmak bunlar bizim görevlerimiz. Odayı kurumsala çevirdik ve bunu başardık. Ciddi bir pandeni süreci atlattık. İşin akışını aksatmamak adına hiçbir görevimizden vazgeçmedik. Görevimizi aksatmadık. Esnek çalışma dönemine geçmedik. Biz görevimizin başındaydık” dedi.

 

YENİ DÖNEM AÇIKLAMASI

Varlı, yeni dönemde bir şirket kuracaklarını bunun yüzde 51'inin TSO'ya yüzde 49'unu üyelerine vereceklerini beyan etti. Varlı, " Ticaret ve Sanayi Odalarının sosyal sorumluluk projeleri vardır. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Hedeflerimiz vardı. Şehrimizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi ara eleman açığının olması. Biz nasıl bir çözüm bulabiliriz dedik. Oda olarak bir sorumluluk olarak gördük. Metal sektörüne girdik. Bir çözüm bulduk.  Ahiler ajansına başvurarak 2 milyon hibe aldık. Okul yaptırdık. Faaliyete de geçti. 850 metrekare  kapalı alanda atölye kurduk. Eğitim şartı yok cinsiyet farkı yok. Kursiyer sayısı 198 kişi. 24 kişilik grubu sertifikalandırdık. Gençlerimizi meslek sahibi edebilme konusunda sınıf atladık. Şehrimizin bir şirketi olsun dedik. Birincisi aile şirketlerimizi yaşatamıyoruz.  Nesil ve 3.Nesil on parmağı geçmiyor. İki beraber çalışabilme kültürümüz yok.  Bu şirkete üyelerimizi hissedar yapalım. Bu projeyi ayakları yere basan bir hale getirdik.  6,5 dönüm bir arazi aldık. İnşaat ruhsatı da hazır. Gelecek dönemdeki hedefimizin bu şirketimizin yüzde 51'ini TSO'ya yüzde 49'unu üyelerimize hisse vermek” dedi.

 

REKABETTEN KORKMUYORUM

Varlı, rekabetten  hiç bir zaman korkmadığını seçimlerin Kırıkkale'ye yakışır olmasını istedi. Varlı, " Herkesin elinin taşın altına koyduğu bir real bir şirkete getirdik. Kuvvetli bir sermayeyle yola çıkmış olacağız. Bu projeyi gerçekleştirme konusunda belli noktaya geldik. Bu noktada bir takım eleştiriler alabiliriz. Biz bunu başarırsak farklı sektörlerde insanlar çalışacak. Bursa'da çalışacak çocukları yetiştireceğiz. Bunlar bizim en ciddi projelerimiz. 6 yıl önce K belgelerini ulaştırma bakanlığından alıyorduk, artık bu belgeyi biz veriyoruz. Digital ehliyetleri biz yapabiliriz. Yetkiyi istedik 2.5 yıldır biz veriyoruz. Keskin'e en büyük okulu yaptık. Bu yıl eğitim öğretime açıldı. Biz yaptık MEB' e teslim ettik. Şehrimizde 3 tane ürünün Coğrafi keşfi var. Keskin tava, Delice Mahi tuzu ve Kılıçlar soğanı.  Farklı ürünlerde Coğrafi işaret alıp şehrimizin ismini duyurmaya çalışacağız. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Şehrimizde sermaye var. Şehrimizde atıl üretime dönmeyen atıl bir sermaye var. Yeni dönemde bu sermayeyi yatırıma çevireceğiz. Biz Anadolu'nun ortasında kamuya dayalı bir şehiriz. Biz nüfusumuzu kaybediyoruz. Biz yatırımı sevmiyoruz,  şehrimizdeki atıl sermayeyi üretime çevireceğiz. Yeni dönemde özel sektörün geliştirme konusunda ekip arkadaşlarımızla yapacağız. Şehir kendi yatırımcısını çıkaracak. Şehrin ileri gelenleriyle yeni dönemde yine birlikte çalışacağız. Yeni dönemde yeni arkadaşlarımızla yola çıktı. Rekabetten hiç bir zaman korkmadım. Seçim inşallah kaliteli olur Kırıkkale'ye yakışır” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir