En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Adli yıl mesajı

Kırıkkale Barosu Adli Yıl mesajı yayınlayarak baroların özgürlüğün teminatı ve savunucusu olduğunu vurguladı.
Bu haber 308 kere okunmuş. 01.09.2021 Çarsamba 17:21

MESAJ YAYINLADI

Kırıkkale Barosu Yönetim Kurulu Adına mesaj yayınlayan Baro Başkanı Avukat Talat Apaydın,  “2021-2022 adli yılına, maalesef bir buçuk yıldır mücadele ettiğimiz pandeminin yanısıra, kısa süre önce yaşadığımız yangın ve sel felaketlerinin yarattığı moral bozukluğu ile  giriyoruz. Yaşanan felaketler ile doğaya gereken özeni göstermediğimiz müddetçe doğanın gücü karşısında çaresiz kalındığı gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Pandemide yaşadığımız tecrübeler aşının salgınla mücadeledeki önemini göstermiştir. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini aşılarını bir an önce yaptırmalarını bekliyoruz. Gerek pandemide gerekse yangın ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Aziz Türk Milleti’ne başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Baro Başkanı Avukat Talat Apaydın,”Mesleki sorunlarımızı sıralamak yerine tespit ettiğimiz sorunları ve çözüm önerilerini etkili platformlarda dile getirmeye devam edeceğiz. Bağımsız ve tarafsız yargı hukuk devleti ve demokrasinin en önemli unsurudur. Avukatlık Kanunu’nun 1. Maddesinde yer alan “yargının kurucu unsuru olan avukat, bağımsız savunmayı temsil eder”  Avukatlık Kanunu’nun 76. ve 95. maddeleri ile düzenlenen “hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak” görevi barolara meslek örgütü olmasının yanı sıra, çağdaş demokratik hukuk devletinin tüm organlarıyla hakim kılınması için çok önemli bir görev yüklemektedir. Geçtiğimiz adli yıl içerisinde meslektaşlarımıza yapılan çirkin saldırıları kınıyoruz. Bu saldırıların hak arama özgürlüğü ve savunmanın kutsallığı değerlerine yapılmış olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz.

 

GELİŞMELERİ ANLATTI

Barolar, avukatın müvekkiline ve her türlü otoriteye karşı bağımsızlığının koruyucusu, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerinin, adil yargılanma hakkının, hak arama özgürlüğünün teminatı ve savunucusudur. Kırıkkale Barosu olarak anayasamızdan ve kanunumuzdan aldığımız sorumluluğumuzun bilinci ile adalet, insan hakları ve hukuk devleti ilkelerini esas alarak, meslektaşlıktan başka hiçbir payda arayışına girmeden hukuk mücadelemize devam edeceğiz.  Kırıkkale Barosu olarak tüm komisyonlarımız ile halkımızın ve meslektaşlarımızın adalet arayışında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kendisini hak ve adalet yoluna adamış avukat, hakim, savcı meslektaşlarımız, adliye, baro ve avukatlık ofisi çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın adli yılını kutluyoruz. Sağlıklı günlerde buluşmak umuduyla saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir