En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Adliye Sarayı bitiyor

Ağabey Pehlivanlı Bulvarı bölgesinde yapımı devam yeni Adliye Sarayı’nda çalışmaların sonuna yaklaşıldı. Baro Başkanı Av. Erol Çakır, Kasım ayı itibariyle yeni binanın hizmet vereceğini, eski binanın ise İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredileceğini ifade etti
Bu haber 964 kere okunmuş. 04.09.2018 Salı 18:02

13 BİN METRE KARE ALAN

Geçtiğimiz yıl Ağabey Pehlivanlı Bulvarı bölgesinde yapımına başlanan yeni Adliye Sarayı’nda çalışmalar devam ediyor. 13 bin 447 metre kare alan üzerine yapılan Yeni Adliye Binası 13 kattan oluşmakta. 121 kapalı 171 açık otopark alanı bulunuyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Baro Başkanı Çakır, “23 duruşma salonu, 1 konferans salonu, 1 başsavcı makamı, 57 hakim odası, 27 savcı odası, 47 mahkeme kalemi, 18savcılık kalemi, 37 adli hizmet, bekleme salonu, avukat Barosu, 3 müfettiş odası, SEBGİS odası bulunuyor” dedi.

 

ESKİ ADLİYE EMNİYET OLACAK

Çakır, Kasım ayı itibariyle yeni binanın hizmet vereceğini, eski binanın ise İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredileceğini ifade etti. İnşaat yapım çalışmasında yaşanılan bazı sıkıntılar nedeniyle bir iki aylık gecikmenin olduğunu belirten Çakır, “Bu sorunu çözerek çalışmaların devam etmesini sağladık. Yeni Adliye binası engellilere ve tamamen akıllı teknolojiye uygun olarak yapılıyor. Hukuk camiamıza hayırlı olsun. Kırıkkale’nin adliye anlamında ihtiyaçlarına ciddi anlamda karşılık verecek bir yapı” dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Çakır, “Bu eserde emeği geçenlere teşekkür ediyorum Kırıkkale Barosu adına bize göstermiş oldukları tevazu ve baromuzun ihtiyaçlarını görmemezlikten gelmeyerek bizlere yardımcı olan Milletvekilimize, Cumhuriyet Başsavcımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim için bir ihtiyaçtı. En son düzenleme ile eski adliyemizde koridorlar dahi duruşma salonlarına ve odalara çevrilmişti.” ifadelerine yer verdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir