En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ağır tonaj yasak

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bir dizi tedbirler alındı. Alınan tedbirler kapsamında Kırıkkale’ye ağır tonajlı araçların 14-16 Haziran tarihleri arasında girişleri yasaklandı.
Bu haber 72 kere okunmuş. 14.06.2024 Cuma 19:20

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale’de Kurban Bayramı nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı ve Kırıkkale Valiliği tarafından alınan tedbirler kapsamında ağır tonajlı araçlar için bazı tedbirler alındı. Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2024 yılı Kurban Bayramı tatili ve 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması nedeni ile vatandaşlarımızın 14-15 Haziran 2024 tarihlerinde özellikle büyük şehirlerimizden diğer şehirlerimize ve turizm bölgeleri istikametine gidebileceği ve taşıt trafiğinin büyük oranda yoğunlaşabileceği göz önünde bulunduruldu.

 

BİLGİ VERİLDİ

Konuyla ilgili açıklama yapıldı ve “Trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06.00’dan itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05.00’e kadar. D750 karayolunda ve Anadolu otoyolunda Gerede istikametine Ankara ilinden itibaren, Ankara - Kırıkkale - Samsun ili istikametine; Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya ili katılımlarından, D200 karayolunda, Ankara ilinden itibaren, D765 karayolunda, Kırıkkale ilinden itibaren, D765 karayolunda, Yozgat ilinden itibaren, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmemesi trafik düzeni ve güvenliğine katkı sağlayacaktır.

 

ZORUNLU DURUMLAR

Ancak tedarik süreçlerinin aksamaması için; yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir” bilgisi verildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir