En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ahilik ziyaretleri

Kurduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal hayatımızı düzenleyen Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve ilkelerini yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen Ahilik Haftası etkinleri bu yıl 12-18 Eylül tarihleri arasında kutlanacak.
Bu haber 247 kere okunmuş. 08.09.2022 Perşembe 18:34

AHİLİK ZİYARETLERİ

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Osman Cebeci ve Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner ilimizde bulunan esnafları ziyaret ederek, Pazartesi günü kutlamaları başlayacak Ahilik Haftası etkinlerine davet ettiler. KESOB Başkanı Cebeci, Ahilik geleneğini yaşamak ve bu kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl Ticaret Bakanlığı koordinesinde ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırıkkale merkezli olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.

 

35’NCİSİ KUTLANACAK

Bu sene 35’sini kutlayacağımız Ahilik Haftası programını en iyi şekilde gerçekleştirmenin gayreti içinde olacaklarını dile getiren Cebeci, “12 Eylül Pazartesi günü saat 10.30’da Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başlayacak Ahilik Haftası 7 gün sürecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.” dedi. 2021 yılının Ahi Evran-ı Veli’nin doğumunun 850. yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından ve Cumhurbaşkanlığımızca yayınlanan genelge ile “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatan Cebeci, “Ahi şehrine yakışır bir şekilde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize halkımızın katılımını bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir