En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Büyük kolaylık

Yaşam Hastanesi, sağlık uygulamalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Hastane tarafından Kan Alma Servisi'nde kullanılmak üzere Damar Yolu Bulma Cihazı alındı ve cihazla uygulamaya başlandı.
Bu haber 3274 kere okunmuş. 20.06.2018 Çarsamba 17:51

YENİ CİHAZ ALINDI

Sağlık uygulamalarındaki yenilikleri ile adından söz etiren Yaşam Hastanesi, Damar Yolu Bulma cihazı ile de bu yeniliklere birini daha eklemiş oldu. Yaşam Hastanesi tarafından Kan Alma Servisi'nde kullanılmak üzere Damar Yolu Bulma Cihazı alındı. Cihaz sayesinde damar yolu görüntülü bir şekilde tesbit ediliyor ve kan alma işlemi daha kolay, kısa ve hastaya fazla acı vermeden basitçe yapılabiliyor.

 

LAZERLE GÖRÜNTÜLEME

İlklere imza atan Yaşam Hastanesi dünyanın ilk temasssız, aynı zamanda taşınabilir damar görüntüleme sistemini hastanede uygulamaya başladı. Dünya çapında 4 binden fazla hastanede kullanımda olan, bir çok ödül alan cihaz dijital görüntüsü ile hem cildin altındaki damarları hem de kapakçık ve bifurkasyonların yerini tesbit etmede sağlık personeline yardımcı oluyor. Cihaz uygulama esnasında lazer damar görüntüleme sistemi ile damarların yerini gözle görülür hale getirip sağlık personelinin işlemini kolayca yapmasını sağlıyor.

 

TAMAMEN GÜVENLİ

Cihaz özellikle damar yollu tesbit etmede güçlük yaşanan çocuklar, yaşlılar, kilolu kişi ve hastalar ile kemoterapi alan hastalarda büyük kolaylık sağlıyor. Bir tuşa basarak görüntülenen damar seyasende damar yolu açma veya kan alma işlemi kolaylaştığı için hastanın canı fazla yanmıyor, personel ise sıkıntı yaşamadan uygulamasını gerçekleştirebiliyor. Cihazı kullanmaya başlayan personeller, "Lazer damar görüntüleme sistemi hastanın damarlarını cilt üzerinden kolayca görünür hale getirmektedir. Bu sayede damar içine yapılacak tüm işlemler kolaylaşmaktadır. Bu işlemi IR (infrared = kızılötesi) lazer ile yaptığı için kişinin cildinde herhangi bir acı veya kızarıklığa sebebiyet vermez. Tamamen güvenlidir" diyor.

 

HASTA KONFORU ARTTI

Hastane personeli, "Damar veya cilt yapısı bozulmuş hastalarda en tecrübeli hemşireler dahi damar yolunu bulmakta zaman zaman zorlanırlar. Bu cihaz kişiye temas ettirilmeden cilt üzerinde damarların gözükmesini sağlamaktadır. Bu sayede hasta konforu arttırılmış olur. Cihaz üzerindeki modlar sayesinde daha ince damarlar da görüntülenebilir. Cihaz elde veya özel üretilmiş standında kullanılabilir. İstenildiğinde hızlıca bir sandalyeye veya yatak başlığına tutturulabilir.

 

BÜYÜK BİR KOLAYLIK

Hastanın hareketlerinden etkilenmez. Bu sayede hareketli çocuklarda ve huzursuz kişilerde kullanılabilir. Işık altında veya gölgede rahatlıkla çalışabilir. Çocuk veya yetişkin her yaşta hastada ve her tür cilt tipinde sorunsuz kullanılabilir. Derinin 10 mm altına kadar tarama yapabilmektedir. 275 gram ağırlığındadır. Bataryalıdır. Dolu batarya ile 3 saat kesintisiz kullanılabiliyor. Bizim için de hastalar için de büyük bir kolaylık" dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir