En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

AK Parti’den miting

AK Parti’nin merakla beklenen mitingi Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuştuğu mitinge katılım yüksek oldu.
Bu haber 2946 kere okunmuş. 12.06.2018 Salı 19:10

AK PARTİ MİTİNGİ

24 Haziran seçimleri için AK Parti’nin Kırıkkale mitingi merakla bekleniyordu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan, Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı miting dikkat çekti. Mitinge katılım yüksek oldu. Başbakan Binali Yıldırım, mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı ve 24 Haziran seçimlerinin öneminden bahsetti. AK Parti icraatlarını da anlatan Başbakan, Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri için Kırıkkale’den destek istedi.

 

HELİKOPTERLE GELDİ

Adayların da tanıtıldığı program için Başbakan Kırıkkale’ye helikopterle geldi. Daha sonra miting meydanına seçim otobüsüyle milleti selamlayarak geçti. Miting alalında vatandaşlarla buluşan Başbakan, burada halka hitap etti ve AK Parti’nin Kırıkkale’ye çok şey kazandırdığına dair bilgiler verdi. AK Parti yatırımlarını anlatan Başbakan, bununla beraber AK Parti’yi devirmek isteyen güçlere karşı herkesin daha bir dikkatli olmasını istedi.

 

DAĞDELEN KONUŞTU

Başbakan’dan önce kürsüye çıkan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen de AK Parti yatırımlarından bahsetti. Hükümetin Kırıkkale’ye bugüne kadar yaptığı yatırımları anlatan Dağdelen, Cumhur İttifakı ve 24 Haziran seçimlerinin de öneminden bahsederek herkesten bu konuda oy desteği beklediklerini söyledi.

 

KRIKKALELİLERE TEŞEKKÜR

Mitingde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "FETÖ, PYD, PKK, DEAŞ, bütün örgütleri ülkemize tehlike olmaktan çıkarıyoruz, Cerablus'tan, El-Bab'dan, Afrin'den nasıl temizlediysek Kandil'den de temizleyeceğiz” dedi. Yıldırım, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, Kırıkkale'nin vefasını, coşkusunu ve heyecanını bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. Kırıkkalelilere, misafirperverlikleri için teşekkür eden Yıldırım, vatandaşların ramazan ayını tebrik etti.

 

KIRIKKALE ÖVGÜSÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka selamını ileten Yıldırım, "Biliyorsunuz bu ay iki bayram var, biri Ramazan Bayramı, birisi 24 Haziran bayramı. Önce Ramazan Bayramı'nı bütün İslam alemiyle beraber idrak edeceğiz. Bayramımızın bereketini hep birlikte yaşayacağız, ardından ikinci bayramımızı 24 Haziran'da kutlayacağız." diye konuştu. Alandaki vatandaşlara, "Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni sistemin cumhurbaşkanı seçecek miyiz? Ak kadroları, Cumhur İttifakı'nı güçlü şekilde Meclise gönderecek miyiz?" sorularını yönelten ve "Evet" karşılığını alan Yıldırım, Kırıkkale'nin kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, her zaman güçlü destek verdiğini dile getirdi.

 

KIRIKKALE BİZİMLE OLACAK

Milletin, yüzde 64 oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçtiğini, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye yüzde 62 ile rekor destek verdiğini hatırlatan Yıldırım, "24 Haziran'da güçlü desteğinizle yine Kırıkkale bizimle beraber olacak. Bunu biliyorum." dedi. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 16 yıldır durmadan, yılmadan gece gündüz çalıştıklarını vurguladı.

 

KANDİL ELEŞTİRİSİ

Başbakan Yıldırım, bugünlere büyük zorlukları aşarak geldiklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Bir yandan terörle darbecilerle PKK, FETÖ, DEAŞ ile mücadelemizi sürdürdük, diğer yandan da ülkemizin kalkınması, gelişmesi için çalışmaya, üretmeye, insanımızın yüzünü güldürmeye devam ettik. 'Terörü ülkemizin gündeminden çıkaracağız.' dedik mi? Çıkardık mı? Şimdi de kaçıyorlar, kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. İnlerinde etkisiz hale getireceğiz. FETÖ, PYD, PKK, DEAŞ, bütün örgütleri ülkemize tehlike olmaktan çıkarıyoruz. Cerablus'tan, El Bab'dan, Afrin'den nasıl temizlediysek Kandil'den de temizleyeceğiz. Kandil'den talimat alanlar düşünsünler. Kandil'den emir alanların bundan sonra hayatları çok zorlaşacak."

 

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Vesayet girişimleriyle de aynı şekilde mücadele ettiklerini söyleyen Yıldırım, demokrasiye, hukuk devletine, milletin iradesine sahip çıktıklarını belirtti. Yalnızca millete hizmet etmeyi gaye edindiklerini, milletle gönül köprüleri kurduklarını anlatan Yıldırım, bu köprüleri yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

 

TÜRKİYE 7.4 BÜYÜDÜ

AK Parti'nin, Türkiye'nin partisi olduğunu belirten Yıldırım, 16 yılda ülkeye getirdikleri durumu anlattı. Havanın sıcak, vatandaşların oruçlu olduğunu söyleyen Yıldırım, "Oruç ağızsınız, susuzsunuz ama evelallah heyecandan bir eksilme yok, meydanın heyecanı dorukta." dedi. Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7,4 oranla dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğuna işaret eden Yıldırım, ülkenin bu yılın ilk 4 ayında da yüzde 7,4 büyüdüğüne dikkati çekti.

 

SAVUNMA SANAYİİNİN KALBİ

Türkiye'nin, dünyanın hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmaya bütün engellere rağmen devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, "17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz alçak FETÖ kalkışması, ihanetler, kumpaslara rağmen Türkiye'yi dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı büyük ülkesi yapmayı başardık." diye konuştu. "Türkiye'nin savunma sanayisinin kalbi Kırıkkale, Makine Kimya'nın merkezi Kırıkkale" ifadesini kullanan Yıldırım, "Artık yerli ve milli sanayimizle teröre göz açtırmıyoruz, düşmanlarımıza el aman vermiyoruz. Çünkü artık silahlarımızı, tanklarımızı, tüfeklerimizi, İHA'larımızı, SİHA'larımızı kendimiz yapabiliyoruz.

 

BUNU KIRIKKALE BAŞARDI

Yerli üretim oranımızı yüzde 23'ten yüzde 65'e çıkardık. Bunu Kırıkkale başardı. Milletle el ele vererek 16 yılda üst üste yüzde 5,7 büyüdük. 258 tünel, 284 bin derslik, bin 245 hastane, 817 bin konut yaptık. Tarımda Avrupa'da birinci sıraya yükseldik. 76 üniversiteyi 207'ye çıkardık. Havaalanı sayımızı 26'dan ikiye katladık, 55'e çıkardık. Türk Hava Yolları dünya markası oldu. Sadece 55 noktaya uçuş yaparken bugün 121 ülke, 307 noktaya uçuş yapılıyor. Avrupa'nın 2'nci, dünyanın 7'nci büyük hava yolu şirketi oldu." sözlerine yer verdi. Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından bir dizi görüşme yaptı ve daha sonra helikopterle Kırıkkale’den ayrıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir