Andımız okutulmalı
CESARETLE CEPHEYE KOÅžMUÅžTUR
Karabacak, açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verdi; “Türk milleti yazgısını kendisi çizmiÅŸtir. Ä°ÅŸgalci, emperyalizmle beslenen, kendinden olmayanı yok etme üzerinden politika geliÅŸtiren güçlerden asla gözü korkmamıştır. Vatan, bayrak, millet deyince dünya durmuÅŸ, her bir yiÄŸidi kararlılıkla, cesaretle cepheye koÅŸmuÅŸtur. Ecdadımız cihanın en güçlü ordularıyla, donanmalarıyla mücadele etmiÅŸ; yırtık üniformasına, delik ayakkabısına, boÄŸazından ekmekten baÅŸka lokma geçmemesine, her alanda olduÄŸu gibi askeri alanda da maddi sıkıntılara, kısıtlı silaha, cephaneye, teçhizata raÄŸmen nice savaÅŸlar kazanmıştır.”
DEMOKRASÄ°YE Ä°NANÇLARI TAMDI
“Çanakkale’de destan yazan milletimiz, Atatürk komutasında KurtuluÅŸ Savaşı baÅŸlatmış, bu savaÅŸ Ä°nönü Zaferleri, Sakarya Destanı, Büyük Taarruz ile taçlanmış ve istikbal için yegâne olan tam istiklali elde etmiÅŸtir. Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaÅŸlarının demokrasiye inançları tamdı. Demokratik, hukuk ilkeleri üzerine kurulmuÅŸ, Cumhuriyet ile yönetilen bir devlet ihdas etmek istiyorlardı. Bu nedenle Atatürk, KurtuluÅŸ Savaşı devam ederken, Ä°stanbul iÅŸgal altındayken, milletvekilleri sürgüne gönderilmiÅŸken,”
ÇELÄ°K GÄ°BÄ° BÄ°R ZEMÄ°N ÜZERÄ°NE
“23 Nisan 1920’de yeni devletimizin temellerini oluÅŸturan Türkiye Büyük Millet Meclis’ini açtı ve egemenliÄŸi milletin iradesine verdi. Atatürk, aziz milletimize sonuna kadar güvendi ve saÄŸlam, çelik gibi bir zemin üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurdu. Elbette kurtuluÅŸ mücadelesinin ardından ekonomik, eÄŸitim, saÄŸlık, sosyal haklar açısından da kurtuluÅŸu saÄŸlamak da hiç kolay olmadı. SavaÅŸmaktan bitap düÅŸmüÅŸ, ekonomik olarak dibe vurmuÅŸ bir ülkeyi her alanda çağın ilerisine taşımıştır.”
KARÅžILAYABÄ°LMEK ÇOK ÖNEMLÄ°DÄ°R
“23 Nisan; çocuklarımızın özgürce koÅŸup, oynayabildiÄŸi, sesleri ile sokaklarımızı ÅŸenlendirdiÄŸi bir bayram olmalıdır. Bu nedenle çocuklarımızın kendilerini güvende hissetmelerini saÄŸlamak, tüm çocuklara eÅŸit ÅŸekilde eÄŸitim hakkı tanımak, çocukların beslenme, barınma, giyinme v.b. temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek çok önemlidir. MEB’in, 23 Nisan’da ÖÄŸrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulmasının müjdesini vermesini bekliyoruz. Önemli bir konuda daha vardır ki, o da ÖÄŸrenci Andı’nın çocuklarımıza hediye edilmesidir.
NE MUTLU TÜRKÜM DÄ°YENE DEMEKTEN KORKMAYIN
“Anayasa’da yer alan milli kimlik tanımından, mili deÄŸerlerimizden rahatsız olan güruh, ÖÄŸrenci Andı’nın kaldırılması için yoÄŸun bir karalama kampanyası yürütmüÅŸ ve 2013 yılında ÖÄŸrenci Andı kaldırılmıştı. Oysaki ÖÄŸrenci Andı her türlü siyasi ve ideolojik söylemin üzerindedir. Aidiyet duygusunu pekiÅŸtirmektedir. Dolayısıyla yargı kararı beklenmeden MEB’in davadan vazgeçip, öÄŸrencilerimize 23 Nisan’da ÖÄŸrenci Andı’nın yeniden okullarda okutulmasının müjdesini vermesini bekliyoruz. “Ne Mutlu Türküm Diyene” demekten korkmayın.”