En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Cumhuriyet yürüyüşü

Ülkü Ocakları Kırıkkale İl Başkanlığı Yenişehir Yerleşkesinde 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdi. Mehteran Takımımın da katıldığı yürüyüşe yaklaşık bin kişi katıldı.
Bu haber 3686 kere okunmuş. 01.11.2018 Perşembe 14:14

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tolgahan Toraman yaptığı açıklamada "Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümünü bir taraftan büyük bir şevk, heyecan ve gururla; diğer taraftan ülkemizin yaşadığı elim hadiselerden  dolayı hüzünle idrak ediyoruz. Dağılmış, parçalanmış, işgal ve esaret zincirleriyle sarılmış bir İmparatorluktan millet egemenliğine dayalı bir yönetim anlayışına ulaşılması elbette kolay olmamıştır. Emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan aziz milletimiz; varlığına, birliğine ve son yurduna kanıyla, canıyla sahip çıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını ispatlamıştır.Millet yaşadıkça, bölünmez bütünlüğü korundukça her türlü mihnet ve zahmetin sonuçsuz kalacağı, saldırıların da hükümsüz bırakılacağı böylelikle gösterilmiştir.Herkes bilmeli ve unutmamalıdır ki, Türk milleti son vatanında ettiği 95 yıllık yemininden şartlar ne olursa dönmeyecek, Türk Töresini ihlal etmeyecek ve ihanete sevineceği imkânı inşallah sunmayacaktır.Kutladığımız ve bekçisi olduğumuz Cumhuriyeti unutanlara, hatırlamak istemeyenlere ve Cumhuriyet düşmanlarına bir kez daha hatırlatalım.''

 

EBEDİYETE KADAR DA VAR OLACAK

"Savaşlardan kafasını kaldıramamış bir millet, yokluğun zafere engel olamadığı bir mücadele,gözü kara bir lider. Kurtuluştan kuruluşa destansı bir direniş. Seyit onbaşının omzuna, Tayyar Rahmiye ananın sırtına sardığı yüktür Cumhuriyet. Kemal Paşanın Kocatepe’de baktığı ufuktur. Tıbbıyeli Hikmet’in “Paşa manda ve himayeyi kabul edersen senin de karşında olacağız” haykırışıdır Cumhuriyet. Hasan Tahsin’in sıktığı ilk kurşundur. Elleri kınalı cepheye gönderilen Mehmetçik’tir. Herkesin sesi kimsesizin kimsesidir Cumhuriyet. Maraş’ta kadınların başörtüsüne el uzatan Fransız’ın alnına saplanan kurşundur Cumhuriyet. Sütçü imamın silahından ateşlenen. Şahinbey’dir, Karayılan’dır, Yörük Ali Efe’dir Cumhuriyet. Ankara’dan yedi düvele unutamayacakları şekilde atılan tokattır Cumhuriyet. Bayraktır,sancaktır, bağımsızlıktır Cumhuriyet.Benim Cumhuriyet. Sensin Cumhuriyet. Farklılıklarımız, noksanlıklarımız, tamlarmız Cumhuriyet. Belli bir zümrenin değil herkesin kaderidir Cumhuriyet. Aziz şehitler, Ulu Önder ve silah arkadaşları rahat uyuyunuz. Türkiye Cumhuriyeti 95 yaşındadır ve Allah’ın izniyle ebediyete kadar da var olacaktır.''dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir