En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Anma töreni yapıldı

Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Iğdır Dilucu sınır kapısı personelini taşıyan araca koruma görevi icra ederken, PKK’lı teröristlerce yola önceden döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Polis memurları Bekir Ferhat Kaya ve Nebi Gündoğan’ın ş
Bu haber 726 kere okunmuş. 11.09.2018 Salı 15:31

ANMA TÖRENİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi’nde gerçekleşen anma programında konuşan Vali Haktankaçmaz, şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ederek başladığı konuşmasında;“ Kırıkkale’miz öyle bir şehir ki; neredeyse her hafta burada bir şehidimizi anma yıldönümü vesilesiyle etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bugünde bir adım daha ötesine geçip, aynı olayda şehadet şerbetini içen iki şehidimizin anma programını gerçekleştiriyoruz.

 

DUALAR EDİLDİ

Böyle bir gurur her şehre nasip olmaz. Her zaman söylüyoruz ve söylemekle de gurur duyuyoruz. Nüfusuna oranla en çok şehit veren il, Kırıkkale. Bugün burada yaptığımız bu anma programıda bunun somut bir göstergesi. Bizler buradaki anma programları ile onların yaptıkları kahramanlıkları bir kez daha yâd edip özellikle bizden sonraki nesillere aktarma konusundaki görevimizi başta yerine getirmiş oluyoruz. Onlar üzerlerine düşen vazifeyi gözlerini kırpmadan yaptılar ama bu ruhu canlı tutmamız lazım. Bu ruhu bizden sonraki nesillerimize, bugün aramızda olan çocuklarımıza anlatmamız lazım “ dedi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Yemek ikramının ardından tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu. Anma programına Vali Haktankaçmaz’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Kasım Atasoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir