En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bağlı için suç duyurusu

CHP Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ve beraberindeki partililer, “CHP, PKK ve FETÖ’ye lojistik destek veriyor” diyen Prof. Dr. Mazhar Bağlı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Bu haber 206 kere okunmuş. 24.06.2022 Cuma 18:06

ADLİYEYE GİTTİLER

Onur Yüksel Bozdağ ve beraberindeki partililer, bir televizyon kanalında yayınlanan programda "CHP, PKK ve FETÖ'ye lojistik destek veriyor" diyen Prof. Dr. Mazhar Bağlı hakkındaki suç duyuru dilekçesini Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Onur Yüksel Bozdağ, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu sözleri dile getirdi: "Şüpheli, profesör unvanına sahip bir akademisyendir. Eski bir siyasetçi olan şüpheli, sosyoloji alanında çalışmaktadır. Şüpheli, suç tarihinde Habertürk televizyonunda yayınlanan Enine Boyuna adlı programa katılmış ve şu ifadeyi kullanmıştır: 'Bakın, Türkiye'nin bu meşruiyet gücünü sabote eden en büyük kara propagandalardan birisi de Türkiye'nin DEAŞ'ı desteklediği yönündeki alçakça saldırılardır, bunu kim dile getiriyor? İki örgüt dile getiriyor. Birincisi FETÖ, ikincisi PKK terör örgütü. Ama buna kim lojistik sağlıyor içerden? Cumhuriyet Halk Partisi sağlıyor.

 

HEDEF HALİNE GELİYOR

Şüpheli, bu ifadesiyle doğrudan CHP'ye ve partinin il temsilcisi olup il başkanı sıfatını haiz bana hakaret ve iftirada bulunmuştur. Şüphelinin bu çirkin iftira ve hakareti CHP'ye yapışmaz. CHP, Kurtuluş Savaşı mücadelesi vermiş, ülkemizi kurmuş kadroların mirasıdır. Kurulduğu günden bugüne de her türlü terör faaliyetine karşı tüm gücüyle durmuştur. Kamuoyu nezdinde bu ithamlar büyük tepkiyle karşılanmıştır. Ancak bu durum, şüphelinin ifadelerinin suç olduğu gerçeğini değiştirmemektedir. Şüpheli, FETÖ'yü büyüten ve PKK elebaşlarıyla görüşmeler yürütenlerin kim olduğunun konuşulmaması için kasten ve büyük bir gaflet içinde partimize iftirada bulunmuştur. Şüphelinin bu ifadeleri, toplumda, CHP içerisinde siyaset yapanları terör örgütleriyle iş birliği içinde göstermekte ve hedef haline getirmektedir.

 

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Şüpheli, suç teşkil eden beyanlarını bir anlık gafletle yapmamıştır. Kendisi eski bir milletvekili ve sosyoloji alanında çalıştığını iddia eden bir akademisyendir. Bu durumda şüphelinin boş bulunduğu ya da dil sürçmesi ile bu ifadede bulunduğunu söylemek imkansızdır. Üstelik programdaki diğer katılımcılar ve moderatör, şüphelinin ifadelerini kendisine hatırlatmıştır. Bunun yanında program esnasında Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan tarafından da cevap verilmiş ve hukuki hakların kullanılacağı hatırlatılmıştır. Buna karşın şüpheli, özür dilemek bir yana dursun, söylediklerini dahi düzeltmemiş, hatta yalan içerikli argümanlarla desteklemeye çalışmıştır. Bu nedenle şüpheli hakkında şikayetçi olmak gerekmiştir."

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir