En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bakan ziyarete geldi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale’ye geldi.
Bu haber 282 kere okunmuş. 29.04.2022 Cuma 18:32

BAKAN ZİYARETİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale’ye geldi. Eğitim ve Öğretim alanında Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan projelerin İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere Kırıkkale'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantının ardından yaptığı açıklama ile Kırıkkale’nin 70 milyon. Eğitim ve Öğretim alanında Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan projelerin İl Eğitim Değerlendirme Toplantısına katılmak üzere Kırıkkale'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantının ardından yaptığı açıklama ile Kırıkkale’nin 70 milyon olan eğitim yatırımlarının 370 Milyon TL’ye çıkartıldığının müjdesini verdi.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere Kırıkkale’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından karşılandı. Anaokulu öğrencileri tarafından çiçek takdim edilerek karşılanan Bakan Özer, Valilik Şeref Defterinin imzalanması ve Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından yapılan sunumun ardından tertip edilen İl Eğitim Değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantı sonrası önemli müjdeler veren Bakan Özer, 70 Milyon TL olan 2022 yılı eğitim bütçesinin gerçekleştirilen toplantı sayesinde 370 Milyon TL’ye çıkartıldığının bilgisini verdi.

 

EĞİTİM BİLGİSİ VERDİ

Bakan Özer, “İl Değerlendirme toplantımız sona erdi. 2022 yılında Kırıkkale’de mevcut eğitim yatırımları 70 milyon iken bugün ki toplantının ardından eğitim kalitesini artırmak için 300 Milyon TL’lik ilave yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Kırıkkale’nin eğitim yatırımını 70 Milyon TL’den 370 milyon TL’ye çıkartmış bulunuyoruz. Genel olarak binaların eski olması, yaşlanmış olması nedeniyle güçlendirme çalışmalarında Kırıkkale’de büyük bir desteğe ihtiyaç var. 2022 yılında Kırıkkale’deki güçlendirme kapsamındaki okulların tamamını nihayetlendireceğiz. Bakanlığımızda bu konuyu ilgili İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğümüz takip edecek” dedi.

 

OKULLAR YENİLENECEK

Bakan Özer, “Valiliğimiz ile koordineli bir şekilde Kırıkkale’de ki geciken güçlendirme çalışmalarının hepsini tamamlayacağız. Yine bildiğiniz gibi tüm Türkiye’de doğalgaza erişim olup da dönüşümü yapılmamış okul bırakmıyoruz. Bu kapsamda Kırıkkale’de doğalgaza erişim imkanı olan tüm okullarda 2 ay içerisinde dönüşümlerini tamamını yapacağız, bununla ilgili her türlü desteği veriyoruz. Yık yap kapsamında 24 derslikli Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi’ni, 12 derslikli Yahşihan Cumhuriyet Okulu’nu, 32 derslikli Atatürk Ortaokulu’nu, 24 derslikli İsmet Aydınlı İlkokulu’nu yatırım programlarına dahil ediyoruz. Mevcut okullarımızın ise çatısı, ıslak zeminleri gibi büyük onarımların hızlı bir şekilde bu tamamlanması için 15 milyonluk ilave yatırımı Kırıkkale’ye kazandırmış olduk bu toplantıyla. 1. 2. 3. Kademede ki Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu da yenileceğiz, onu da yatırım programına dahil ettik.

 

ÖNEMLİ BİR TOPLANTI OLDU

Önem verilen konulardan bir tanesinin de Okul Öncesi Eğitim olduğunun altını çizen Bakan Özer, “Okul öncesi eğitimin okullaşma oranını artırmak istiyoruz Her gittiğimiz ilde, arazisi olan ve ihtiyaç olan 3-5 yaş aralığındaki öğrenci sayısına göre anaokulu sayısını artırmak istiyoruz. Kırıkkale’ye de 6 tane Anaokulu veriyoruz. Dolayısıyla Kırıkkale’de yeni Anaokulları, Özel Eğitim Anaokulları, Özel Eğitim Uygulama Okulları, İlkokul, Ortaokullar ve en önemlisi güçlendirme çalışmaları gibi eksiklerin hepsini 2022 yılı içerisinde tamamlamış olacağız. Gerçekten anlamlı bir ziyaret oldu. Kırıkkale’de bekleyen yatırımların aktif hale gelmesi için gerçekten önemli bir toplantı oldu. Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu süreçleri başarılı bir şekilde koordine ettiği için. İnanıyorum ki hızlı bir şekilde yık yap çalışmalarını organize ederek Kırıkkale’mizin eksiklerini giderecek” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 9 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir