En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Baraj işe yarayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladığı Kırıkkale Sulakyurt Barajı sayesinde 25 bin 690 dekar zirai arazi sulanacak.
Bu haber 1158 kere okunmuş. 21.12.2018 Cuma 16:32

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladığı Kırıkkale Sulakyurt Barajı sayesinde 25 bin 690 dekar zirai arazi sulanacak. DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, DSİ'nin Kırıkkale'ye yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtildi. Kırıkkale ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığı vurgulanan açıklamada, "Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen GÖLSU Projesi kapsamında Kırıkkale ilimizde nasibini aldı." dedi.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Açıklamada, görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın da DSİ'nin insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan vatandaşlara hizmet etme gibi bir misyonunun bulunduğunu ifade etti. Su ve toprak kaynaklarından yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesinin ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunduğunu ve önümüzdeki süreçte de bu hizmetlerin bütün hızıyla devam edeceğini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

 

BÜYÜK BİR İMKAN

"DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduk. Modern sulama ile tarımda verim artışları oluyor, üretim desenini çeşitleniyor, dolayısıyla da çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışlar meydana geliyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Bu çerçevede Kırıkkale Sulakyurt Barajı sulaması tamamlandı. Sulakyurt Barajı sulaması kapsamında 25 bin 690 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Proje kapsamında şebekede 18 bin 118 metre CTP boru, 70 bin 913 metre PE100 boru imalatı ile 646 adet sanat yapısı ve 15 bin metre işletme bakım yolu tamamlandı."

 

KATKI SAĞLAYACAK

Aydın, modern sulama sistemi ile inşa edilen projenin hayata geçmesi ile sulama alanında 6 kat artış sağlanacağını belirterek, "Şu anda yoğunlukla tahıl üretimi yapılan proje sahasında çeltik, soğan, mısır, yonca ve meyve üretimi de yapılabilecektir. Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 18 milyon lira katkı sağlanmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir