En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Baro’dan açıklama

Kırıkkale Barosu’ndan “5 Nisan Avukatlar Günü” hakkında açıklama yayımlandı. Yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı, avukata yönelik şiddet, avukatlık ücretleri gibi pek çok konuya değinildi.
Bu haber 207 kere okunmuş. 05.04.2022 Salı 18:44

AÇIKLAMA YAPILDI

Kırıkkale Barosu’nun yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “YARGI BAĞIMSIZLIĞI ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı. Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunacağız. Avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz.

 

AVUKATA YÖNELİK ŞİDDET

Mesleğimizi icra ettiğimiz mekânların sınırlarını aşarak, meslek grubumuzu hedef haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet türü haline geldi. Avukata yönelik şiddeti ne olursa olsun durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal ve psikolojik şiddet karşısında yalnız bırakmayacağız.

 

AVUKATLIK ÜCRETLERİ

İnsan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. Ücret tarifelerinde olması gereken artışları; ödemelerin zamanında yapılmasını sağlayacağız.

 

KAMU AVUKATLARI

Ek gösterge, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorunu hâlâ çözülmedi. Baroları kamu avukatlarının meslek örgütü haline getirecek, sorunlarını çözeceğiz.

 

HUKUK FAKÜLTESİ

Kontenjan ve sayılarının ihtiyaç durumu gözetilmeden ve barolara danışılmadan artırılması, avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep oluyor. Üniversite giriş sınavında hukuk fakültesi barajının yükseltilmesini sağlayarak meslekteki niteliksizleşmenin önüne geçeceğiz.

 

BAĞLI ÇALIŞAN AVUKATLARIN ücret ve özlük hakları kanuni bir statüye;

 

STAJYER AVUKATLAR eşit nitelikteki diğer hukuk mesleklerinin stajyerleri ile eşit koşullara sahip değil.

 

BAROLAR BİRLEŞECEK

Bağlı çalışan avukatların emek mücadelesini sahipleneceğiz. Stajyer avukatların önündeki kanuni engellerin kaldırılmasını sağlayacağız.

 

ADALETE ERİŞİM

Önünde avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekâna ve zamana dayalı engeller bulunuyor. Adalete erişimin önündeki engelleri kaldırmak için yetkili makamlarla kurulacak kesintisiz iş birliği ile çözümleri birlikte hayata geçireceğiz.

ÇOKLU BARO Kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü. Baroları Birliğimizde birleştireceğiz.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir