En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bekçi açıklaması

Kırıkkale Valiliği bazı basın yayın organlarında yer alan çarşı ve mahalle bekçilerinin kimlik sorma yetkisi haberine yönelik açıklamalarda bulundu.
Bu haber 591 kere okunmuş. 07.02.2020 Cuma 09:00

VALİLİK BİLGİ VERDİ

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “4 Şubat 2020 tarihinde yayınlanan bazı ulusal gazetelerde “Çarşı ve Mahalle Bekçileri kimlik sorgulamaya başladı. Kırıkkale’de gece bekçileri görev başında” başlıklı habere yer verildiğinden aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bilindiği üzere suçu önlemek ve suçla mücadelede etkinlik sağlamak üzere istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçileri, genel kolluk yardımcı olmak üzere güneşin batışı ile doğuşu arasında kalan zaman diliminde görev yapmaktadırlar. 

 

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin görev yetkileri; 772 sayılı Kanun ve bu Kanunun uygulamasına dair Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin Vazifeleri ile İlgili Olarak Riayet Etmeleri Gereken Hususları Gösterir Yönetmelik hükümlerince belirlenmiştir. Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin durdurma ve kimlik sorma yetkileri 1966 tarihli Yönetmelikte açıkça belirtilen bir yetki olup TBMM gündeminde bulunan kanun teklifi ile getirilen yeni bir yetki değildir.

 

KANUNLAR VE YÖNETMELİKLER

Çarşı ve mahalle bekçileri, genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere Kanunlar ve Yönetmeliklerle kendilerine verilen görevleri eksiksiz şekilde yerine getirme gayreti içerisinde olup, bahse konu haberde iddia edildiği gibi henüz yasalaşmamış bir kanun teklifi doğrultusunda yeni bir uygulama içerisine girmeleri mümkün değildir. Habere konu edilen yetki zaten var olan ve 1966 yılından bu yana uygulanan bir yetkidir.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir