En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Besicilik bitti bitiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, TBMM Genel Kurulunda çiftçi ve besiciler ile ilgili bir konuşma yaparak...
Bu haber 143 kere okunmuş. 04.11.2022 Cuma 18:17

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, TBMM Genel Kurulunda çiftçi ve besiciler ile ilgili bir konuşma yaparak; “Çiftçimize destek her geçen gün azalmış, besicilik ve süt inekçiliği bitme noktasına gelmiştir.” dedi.

 

 

İMKÂNSIZ HALE GELECEK

Konu ile ilgili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada CHP'li Önal şu ifadelere yer verdi: Son dönemlerde tüm dünyada tarım ve hayvancılık sektörü stratejik öneme sahip hâle gelmiş ancak ülkemizde hak ettiği konuma getirilememiştir. Çiftçimize destek her geçen gün azalmış, besicilik ve süt inekçiliği bitme noktasına gelmiştir. Hayvancılıkla uğraşan pek çok üreticimiz girdi fiyatlarının yüksek olması sebebiyle zarar etmeye başlamış, artan maliyetler ve verilmeyen destekler sebebiyle üreticimiz süt ineklerini kesime göndermek zorunda kalmıştır. Aynı tablo seçim bölgem Kırıkkale'de de kendisini göstermiş, yeteri kadar destek verilmediği için süt inekçiliği yapan birçok üreticimiz iflas etme noktasına gelmiştir. Hayvancılıkla uğraşan besicilerimizin sorunlarının çözümü için iktidar elini taşın altına koymalı, üreticilerimize verilen destekler acilen artırılmalıdır. Aksi hâlde çiftçi, besici üretmekten vazgeçerse ekmeğe, ete, süte ulaşmak imkânsız hâle gelecektir” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir