En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Bin okul iyileştirilecek

Mesleki eğitimde 1000 okul iyileştirme projesi kapsamında Kırıkkale’den projeye dahil edilen Meslek Lisesi Müdürleri ile Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi başkanlığında proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bu haber 783 kere okunmuş. 16.12.2020 Çarsamba 17:51

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Projenin odağında, mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek okullarında yaygınlaştırılması ve mesleki eğitimin kalitesinin artırılması yer alıyor. Proje, mevcut 3 bin 259 mesleki ve teknik Anadolu lisesinden bin mesleki ve teknik Anadolu lisesini kapsıyor. Proje süresini bir yıl olarak belirlendi. Proje kapsamında seçilen bu okullarda yaklaşık 600 bin öğrenci eğitim alıyor. Okulların seçiminde öğrencilerin devamsızlık oranı, akademik başarı oranı, sınıf tekrarı yapan öğrenci oranı ve örgün eğitim dışına çıkan öğrenci oranı gibi kriterler kullanıldı.

 

OKULLAR ARASI BAŞARI FARKI

Proje kapsamında bu okullara çok-boyutlu destek verilecek. Proje sonunda bu okullarda ciddi iyileşmeler sağlanması hedeeniyor. Böylece mesleki eğitimin kalitesini tüm okullarda artırılmış olacak. Mesleki eğitimde kalitenin artması dolaylı olarak eğitim sistemi kronik bir sorunu olan okullar arası başarı farkının azaltılmasına da katkıda bulunacak.  

 

DESTEK OLUNACAK

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Amacımız, belirlediğimiz okulları çok boyutlu olarak desteklemek. Öncelikle okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize yönelik eğitim programları başlattık. Diğer taraftan, okulların fiziki altyapısını güçlendiriyoruz. Yeni laboratuvarlar yapacağız, mevcutlarını güncelleyeceğiz. Tüm okullarımıza kütüphane yapacağız. Spor alanları oluşturacağız. Öğrencilerimizin temel ve akademik beceri eksikliklerini telafi etmeye yönelik destek eğitim programları uygulayacağız. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemeye yönelik farklı destek programları uygulayacağız. Ayrıca, öğrencilerimizin ebeveynlerinin eğitim düzeylerini artırmalarına yönelik eğitim destekleri sunacağız” ifadelerine yer verildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir