En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Borsa YÖREX Fuarında

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen
Bu haber 359 kere okunmuş. 24.10.2019 Perşembe 09:26

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Antalya’da başladı. Fuarda yerini alan Kırıkkale Ticaret Borsası Kırıkkale standında ilimize özgü ürünlerin tanıtımını yapıyor.

 

 

FUARA KATILDILAR

Kırıkkale ekonomisinin daha da canlanması, Kırıkkale’ye özgün ürünlerin isminin ülke çapına duyurulması adına önemli çalışmalara imza atan Kırıkkale Ticaret Borsası Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) yerini aldı. Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Tesis ve İştirakler Müdürü Berat Uludoğan’le birlikte katılarak Kırıkkale’ye özgün ürünlerin tanıtımını yaptı.

 

 

FUAR BİLGİSİ VERİLDİ

Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Bu yıl 10.’su düzenlenen Antalya YÖREX - Yöresel Ürünler Fuarında Kırıkkale Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, AHİKA Kırıkkale Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilimize özgü ürünleri Türkiye ile birlikte dünyaya tanıtmak için Kırıkkale standında yerimizi aldık. Fuarda Keskin tavası, Dinek bulguru, Dinek nohutu, Kılıçlar soğanı, Sulakyurt kavunu, Karaahmetli patlıcanı, Karaahmetli patlıcan turşusu, Delice üzümü, Delice Tuzu gibi ürünlerimizin tanıtımını yaptık. Bu tür faaliyetimizle atalarımızdan bize miras kalan bu değerlerimizi, gelenekselliği ve kaliteyi muhafaza ederek gelecek nesillerimize aktarmak, diğer taraftan da bu ürünlerimizin sahip olduğu katma değeri yükselterek üreticilerimize daha fazla gelir kazandırmayı hedefliyoruz. Fuarın başta Kırıkkaleli üreticilerimize olmak üzere, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir