En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Can, Meclis’te konuştu

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Meclis’te önceki gün Süleyman Soylu hakkında verilen önergeye cevaben konuşma yaptı.
Bu haber 536 kere okunmuş. 24.05.2019 Cuma 21:20

MECLİS KONUŞMASI

AK Parti gurubu adına İyi Parti’nin Süleyman Soylu önergesine açıklamada bulunan Ramazan Can şunları söyledi: “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Öncelikle şunu söylemek istiyorum: Sayın Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı, en çalışkan, kahraman bir ekibe sahip, terörle kahramanca mücadele eden bir bakandır. Yerli ve millî olan herkesin Sayın Süleyman Soylu'ya terörle mücadelesinde destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Bunu açıkça söyledikten sonra, özellikle FETÖ, PKK, DHKP-C'yle, bunlarla kahraman ordumuzla, kahraman güvenlik güçlerimizle cansiparane bir mücadele yapmaktadır ve gözünü daldan budaktan esirgemeyen bir tavırla, âdeta, pervasızca bu mücadelesine devam etmektedir.

 

NE DEMEK İSTEDİ?

Peki, Sayın Soylu ne demek istedi? Niçin böyle bir grup önerisiyle karşı karşıya kaldı? Sayın Süleyman Soylu'nun demek istediği şudur: Sayın Süleyman Soylu, terörle, PKK'yla mücadele ederken kahraman güvenlik güçlerimizin moral ve motivasyonuna halel getirecek davranışlardan, imalardan, beyanlardan, söylemlerden, görüntülerden siyasi partilerin ve temsilcilerin uzak durması gerektiğini beyan etmiştir. Hukukçular bilir, borçlar hukukunda icap ve kabul vardır. İcap ve kabul zımni olabilir, ben öyledir diye de demek istemiyorum, bir sözleşmenin yazılı olup olmaması da önemli değildir, davranışlar bir bütündür. Bu yanlış anlamalara meydan verebilecek davranışlardan ve söylemlerden imtina etmemiz lazım, Sayın Süleyman Soylu'nun dediği de budur.

 

KARŞI KARŞIYA KALABİLİRİZ

Eğer terörle aramıza bir mücadele koyuyorsak ya da terörle mücadeleye mesafe koymak istemeyenlerle aramıza bir mesafe koymuyorsak… …maalesef "Urfa, Adıyaman, Ankara ve İstanbul seçimlerinde bizim desteğimizle belediye alabilirsiniz, Batı'da size kaybettireceğiz." söylemine karşı söyleminiz yoksa maalesef, bunu da somut ve net bir biçimde ayırmıyorsak böyle bir ithamla karşı karşıya kalmamız da doğal olabilir. Bunu tasvip etmiyoruz ancak bunu yaparken bir millî mücadele davranışı içerisinde, bütün siyasi partilerin ve temsilcilerin terörle mücadele ederken -siyasetüstü- devletin birliğini ve beraberliğini, milletimizin birliğini ve dirliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ön safta ileri sürmesi lazım. Eğer bunu süremiyorsak, buna meydan verebilecek davranışlara gerektiği cevabı veremiyorsak maalesef böyle bir problemle karşı karşıya kalabiliriz.

 

MESAFE KOYAMIYORLAR

Ben İYİ PARTİ Genel Başkanının, Saadet Partisi Genel Başkanının terörle arasına mesafe koymadığına inananlardan değilim, yerli ve millî olduklarına inanıyorum ancak yerli ve millî olanların… …yerli ve millî olma mücadelesinde onları yalnız bırakmamamız lazım. Sesimizi daha üst seviyede, daha üst perdede deklare etmemiz gerektiğine inanıyorum. Ne diyor Süleyman Soylu? "Bizim bir derdimiz var." diyor. Bizim derdimiz, dağlarda, taşlarda, yaylalarda, şehirlerde, bacılarımız, kardeşlerimiz, analarımız, babalarımız, dedelerimiz huzurlu bir şekilde Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Laz'ıyla bütün bu güzel coğrafyada, yaylalarında bülbüllerin öttüğü bir ortamda huzur ve barış içerisinde yaşamamız gerektiğini söylüyor, bunun için mücadele ediyor. Buna halel getirmek isteyenleri kınıyorum. Grup önerisini Genel Kurulun takdirine sunuyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

9 + 7 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir