En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Can Azerbaycan kararı

Bahşılı Belediyesi ilçeye yapılan yeni parka Hocalı Katliamının hatırasını yad etmek için "Hocalı" adını verme kararı aldı. Doğanay Mahallesine yapılacak yaklaşık 8 dönümlük park Hocalı Parkı adını alacak.
Bu haber 180 kere okunmuş. 07.09.2022 Çarsamba 17:48

ANLAMLI BİR KARAR

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin kararla Türkiye Azerbaycan arasındaki dostluğun altını çizmek ve Azerbaycan Türklerine yapılan her türlü haksızlığı kendimize yapılmış gibi kabul edeceğimiz mesajını bir kere de Bahşılı'dan vermek istediklerini söyledi. Türkiye Azerbaycan dostluğunun Türk Birliğinin çekirdeğini oluşturduğunu ve kardeşlik temelinde bütün dünyaya örnek teşkil ettiğini belirten Tekin, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev önderliğinde oluşan büyük dostluğa destek vermek görevimizdir. Belediye Meclisi üyelerimize hassasiyetleri sebebiyle teşekkür ediyorum” dedi. Bahşılı Belediyesi Hocalı Parkı merkez Doğanay Mahallesinde 8.000 metrekare alana kurulan ve  2.5 milyona mal edilecek parkta yaşam alanları, Hocalı Yazıtı, Çocuk oyun alanı, konuşan aslan maketi, konuşan ağaç, ebeveynlerin çocuklarını evlerinden rahatça izlemeleri için kamera sistemi, ücretsiz Wi-Fi, özel kardeşlerimiz için park ekipmanı gibi bölümler bulunacak. Parkın 2022’nin son ayında hizmete alınması planlanıyor.

 

HOCALI DA NE OLDU?

Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla Azerbaycan'a karşı toprak iddiasında bulunmaya başlayan ve saldırıya geçen Ermeniler, 1991'in son günlerinde ablukaya aldıkları, bölgenin tek havaalanına sahip olan stratejik önemdeki  Hocalı şehrini ele geçirmek için harekete geçti. Saldırılarını 25 Şubat 1992'de yoğunlaştıran Ermeniler, gece yarısı 7 bin nüfuslu  Hocalı'da savunmasız  106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan Türkü öldürüldü. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtuldu, Ermeni güçleri 1275 kişiyi esir aldı, bunların 150'sinden bir daha haber alınamadı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 22 Nisan 2010 tarihli kararında, Hocalı'da yaşananlar, savaş suçları veya insanlık aleyhine suçlarla eşdeğer eylemler olarak kabul edildi. Bugüne kadar 15 ülkenin parlamentosu ve ABD'nin 16 eyaletinin meclisi Hocalı'da yaşananları kınayan ve soykırım olarak gören kararları kabul etti.

 

NELER OLACAK?

1- Dış mekan spor aletleri, 2-Engelsiz Spor aletleri, 3-Engelsiz Oyun Grubu, 4-Büyük Oyun Grubu, 5-Küçük Oyun Grubu, 6-Zıpzıp, 7-Tahterevalli, 8-Konuşan Aslan Grubu, 9-Konuşan Ağaç, 10-Hareketli Uçan  Araba,11-İp tırmanma, 12-Çelik Tırmanma duvarı, 13- 2’li Trambolin, 14-Hareketli Yarış Arabası, 15-Hareketli Yarış Atı, 16-10 Adet Küresel Kamelya, 17-Yürüme Yolu, 18-Bisiklet Yolu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir