En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çanakkale etabı

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu coşkusu ve heyecanıyla devam ediyor..
Bu haber 221 kere okunmuş. 15.04.2022 Cuma 18:33

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve hemşerimiz Asbaşkan Bahattin Akyön'ün büyük emek ve çabalarıyla başarıyla düzenlenen 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu coşkusu ve heyecanıyla devam ediyor.

 

 

BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANDI

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour Of Türkiye) altıncı gününde de sporcular büyük bir mücadele içindeydiler. İlk kez aynı sporcunun Turkuaz Mayo’yu taşıması (Eduardo Sepulveda) yarışın en dikkat çeken tarafıydı. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü ilk kez geçen bisikletçiler daha sonra sahil tarafını takip ederek Kabatepe Kavşağı’ndan sapan bisikletçiler finişe odaklandı. 204.6 kilometrelik Edremit-Eceabat etabını Lotto Soudal Takımı’nın Avustralya’lı sporcusu Alexander Caleb Ewan 4 saat 54 dakika ile 57. Piyade Alay’ın önünde finişi gören ilk sporcu oldu. Böylece tur boyunca etap kazanan 4’üncü Avustralya’lı sporcu oldu.

 

HEPSİ TARİHE GEÇTİLER

156 sporcu Balıkesir Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ve Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaşı’nın damalı bayrağı sallamasıyla birlikte Edremit-Eceabat etabı için büyük bir mücadelenin içine girdiler. Gözler Genel Ferdi Klasman’da aralarında çok az zaman farkı olan bisikletçilere çevrildi. İki mayo (Turkuaz ve Kırmızı) sahibi Eduardo Sepulveda, Patrick Bevin, Sam Bennett, Jasper Philipsen yakın takibe alınan bisikletçilerdi. Çanakkale Savaşı’nda atalarını kaybeden ve Edremit-Eceabat etabına hazırlanan Yeni Zelanda ve Avustralyalı bisikletçilerin etap içindeki mücadelesi görülmeye değerdi. Onur Balkan ve Batuhan Özgür’ün de bulunduğu dört kişilik kaçış grubu 1915 Çanakkale Köprüsü’nü bisikletle geçen ilk sporcular olarak tarihe geçti. Çekişmeli geçen yarışın sonunda ise ipi göğüsleyen sporcu Lotto Soudal Takımı'nın Avustralyalı sporcusu Alexander Caleb Ewan oldu.

 

ATALARINA ARMAĞAN ETTİ

Edremit-Eceabat etabının galibi Caleb Ewan; "Bugünü asla unutmayacağım. Zaferimi Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden atalarımıza armağan ediyorum" dedi. Caleb şöyle devam etti: "Bu turdaki iki etabın sahibiyim. Farklı sprintler oldu. Daha zor bir finişti. Bugünkü finiş tarzını çok sevdim. Yıpratıcı ama bana daha uygundu. İstanbul finişi de benim için uygun. Yarın da zor bir finiş olacak. Philipsen zor rakip. Ben de büyük yarışlarda kendime güveniyorum. Bugünkü etabın anlamından dolayı bir Avustralyalı kazanmalıydı. Ben de bunu başardım. Son finişe kadar kuvvetli geldim. Anlamlı bir zafer. Gelibolu'yu tarihteki yerinden biliyorum. Buranın Türkiye'de olduğunu 3 yıl önce öğrenmiştim. Bu da beni şimdi daha çok gururlandırdı."

 

 

7. ETAP YARIŞI OLACAK

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda artık sona geliniyor. 16 Nisan Cumartesi günü (bugün) 135.3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabı koşulduktan sonra tüm kafileler ve sporcular karayolu ile İstanbul’a taşınacak ve burada 141.1 kilometrelik İstanbulİstanbul etabı ile tur sona erecek. İstanbul-İstanbul etabında halkın yarıştaki kapalı yollardan fazla etkilenmemesi için pazar günü start saat 08.15’te verilecek ve AKM’nin (Atatürk Kültür Merkez) önünde Tur bitmiş olacak. Etabın bitiş saatinin 11:15 olarak saptandığı bilgisi verildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir