En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çiçekçiler sevindi

Anneler Günü dolayısıyla aldıkları siparişleri yetiştirmeye çalışan çiçekçilerde son gün yoğunluğu yaşanıyor.
Bu haber 460 kere okunmuş. 10.05.2020 Pazar 13:09

SATIŞLARI ARTTI

Anneler Günü dolayısıyla aldıkları siparişleri yetiştirmeye çalışan çiçekçilerde son gün yoğunluğu yaşanıyor. Korona virüs dolayısıyla program, etkinlik, fuar ve özel günlerin iptal edilmesi, çiçekçilerin işlerini de olumsuz etkilemişti. Satışları olumsuz etkilenen esnafa 'Anneler Günü' can suyu oldu. Kırıkkale'de de çiçekçiler, Anneler Günü dolayısıyla aldıkları siparişleri yetiştirebilmek adına yoğun bir mesai harcıyor. Günler öncesinden stoklarını tamamlayan çiçekçiler, yarın kutlanacak Anneler Günü dolayısıyla sıkı bir şekilde hijyen kurallarına uyarak çalışıyor. Birbirinden güzel rengarenk çiçekler ve hediyeler de, sipariş üzerine annelere ulaştırılmak üzere bekliyor.

 

SİPARİŞ ALIYORLAR

Korona virüsün aile değerlerini hatırlattığını belirten Çiçekçi Ahmet Güney, "Korona virüs yüzünden insanlar ailesine sevgisini daha çok anladı. Bu yüzden hediyeler almaya çalışıyor. Biz de en temiz, en düzgün şekilde kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Akıllarına geldikçe sosyal medyadan ya da internetten görüp sipariş veriyorlar. Teknoloji çağına giriş yapıyoruz bence. Uzaktan eğitim başladı. Telefonla siparişler başladı. İnternet üzerinden siparişler arttı. Öncesinde kimse dışarı çıkamadığı için işler çok durgundu. Şimdi internet üzerinden de olsan telefondan da olsa bir yoğunluk var. Genelde her zaman yoğunluk oluyordu. Küpeli çiçeği annelerin, teyzelerin, nenelerin gözdesi şu anda. Fiyatlar da mevsim çiçekleri 15 lira 20 lira olarak değişiyor. Küpeli çiçekler askıda olduğu zaman 35-40 lira. Kaktüslerimiz de 10 liradan başlıyor. Her bütçeye uygun güzel çiçekler var" dedi.

 

HAKLARI ÖDENEMEZ

Anneler Günü dolayısıyla eşine çiçek alan Adem Üzer ise, "Bütün anneler bir çiçektir hakları ödenmez. Ben eşime aldım bu çiçeği o da bir anne. Bütün çiçekler güzel insanlar görünce ruhları açılıyor. Daha bir güzellikler hissediyor. Farklı bir duygu. Korona virüs dolayısıyla dışarı çıkamıyorlar inşallah bu günler de geçecek. Allah zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir