En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çin işkencesine tepki

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan insan hakları ihlallerine ve yaşanan tüm hukuksuzluklara Türkiye genelinde tepki gösterdiklerini açıklayan...
Bu haber 388 kere okunmuş. 15.12.2019 Pazar 12:11

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan insan hakları ihlallerine ve yaşanan tüm hukuksuzluklara Türkiye genelinde tepki gösterdiklerini açıklayan Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Murat Şahin, Çin’in Doğu Türkistan’da büyük zulmümler yaptığını söyledi.

 

 

TEPKİ GÖSTERDİ

Çin deyince akla sadece ucuz ve kalitesiz malların gelmediğini kaydeden Şahin, “Çin deyince aklımıza yürek yakan acılar, insanlığımızdan utandıran işkenceler, asimilasyonlar, kültürel soykırımlar geliyor. Çin, Doğu Türkistan’da bir devlet olarak işgalcidir, işkencecidir, zalimdir, her türlü kötülüğün failidir. Kısaca Çin, Doğu Türkistan’da bir devlet olarak ayıplı mal statüsündedir. Çin’de bir partinin hegemonyası sürsün diye 1 milyarı aşkın insanın, insan olmaktan kaynaklanan hakları, hukuku, varlığı ya yok sayılıyor ya umursanmıyor ya da acımasızca yok edilmekle tehdit ediliyor. Bugün Çin’in zenginlerinin kimliğine baktığınız zaman hep Çin Komünist Partisi’nin yöneticilerinin çocukları olduklarını görürsünüz. Bunlara küçük prensler denilmektedir. Çin rüyası diye pazarlanan budur. 9 bin insan ve bunların aileleri gülsün diye milyonlarca insan gözyaşı dökülmesiyle, kanının emilmesiyle, emeğinin sömürülmesiyle memur kılınmış.”

 

SOYKIRIM GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Çin’de tam bir köle düzeninin bulunduğunu dile getiren Şahin, “Çin’de bir zulüm düzeni vardır. Öyle bir devlet var ki ortada, kendisinden güçsüz olan devletlerin egemenliğini, kendi vatandaşının emeğini, yanı başındaki coğrafyadaki milletlerin fikrini, tarihini, kültürünü, birikimini, hepsinden öte kendisini yok etmeyi hedefliyor. Doğu Türkistan bunu yaşıyor. Doğu Türkistan’a Çin bunu yaşatıyor. Bugün Doğu Türkistan’da din, inanç, namus ayaklar altındadır. Bugün Doğu Türkistan’da insanlık ayaklar altındadır. Bütün dünya, ya cılız seslerle tepkicikler üretiyor ya da sessizce seyirci olmaya devam ediyor. O zaman duyulsun diye bir kere daha buradan haykırıyorum. Çin, Doğu Türkistan’da bir soykırım gerçekleştiriyor. Bunu yaparken de kendince meşrulaştırıcı bazı politik argümanlar geliştiriyor. Zaten modern dünyada bütün katliamlar, zulümler bu kılıf altında, yani masum gibi görünen teoriler ve politik söylemlerle gerçekleştiriliyor. Çin, toplama kampları, yok etme kampları kuruyor. Çin, asimile etme tezgâhları üretiyor. Çin, fikri ve kültürel soykırımın atölyelerine iş veriyor” şeklinde konuştu.

 

ASLA SUSMAYACAĞIZ

İnsanlık ailesinin onurlu fertleri ve özgürlük sesleri olarak, soykırıma sessiz kalmayacaklarını, Çin zulmüne karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler, medeniyetimizin değerlerini yüklenen Memur-Sen ailesi olarak, Doğu Türkistan adaletle, kardeşlerimiz özgürlükle buluşuncaya kadar susmayacağız. Bizler, Doğu Türkistan’ı ebedi yurt kılan Saltuk Buğrahan, Kaşgarlı Mahmut, Yusuf Has Hacib adına susmayacağız. Bizler, Doğu Türkistan’ın bağımsızlığı uğruna ömrünü adayan Osman Baturlar, İsa Yusuf Alptekinler, Barat Hacılar ve Muhammed Salim Hacimler adına her dem yeniden haykıracağız. Yaşasın Doğu Türkistan, kahrolsun Çin zulmü.”

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 10 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir