En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çipli kimlik açıklaması

Çipli kimlikte yeni dönem! Parmak izinin yerli ve milli yazılımla işleneceği sisteme geçiliyor.
Bu haber 536 kere okunmuş. 24.09.2020 Perşembe 16:52

Çipli kimlikte yeni dönem! Parmak izinin yerli ve milli yazılımla işleneceği sisteme geçiliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, moderatörlüğünü Cem Küçük'ün üstlendiği, Yücel Koç ve Süleyman Özışık'ın da katıldığı "Gündem Özel" programında soruları yanıtladı. Çipli kimliklerle ilgili Bakan Soylu, "Yılbaşından itibaren artık kendi parmak izlerimizi milli ve yerli bir yazılımla kendimizin işleyeceği yepyeni bir sisteme giriyoruz" dedi.

 

 

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Bundan 5 yıl önce Kırıkkale'de pilot olarak bir proje başladı. Sonra 2017'nin başında 81 vilayette başladık. Ondan sonra 58 milyona kimlik kartı verdik. Size buradan güzel bir haber daha vereyim. Bu parmak izlerimizi işleyen yerli ve milli sistem değil yabancı sistem. Şimdi HAVELSAN'la POLSAN güzel bir şirket kurdular. Yılbaşından itibaren artık kendi parmak izlerimizi milli ve yerli bir yazılımla kendimizin işleyeceği yepyeni bir sisteme giriyoruz. Yeni kimlik alacak, gidecekler biz ona bir kağıt imzalatacağız. Diyecekler ki buna ehliyetimi de eklemek istiyorum. 4 gün sonra otomatik olarak yüklenecek. Buna e-imza yükleyeceğiz. Aynı zamanda SGK bilgileri yüklemek için görüşmeler yapıyoruz.

 

KARTA YÜKLENDİ

İnşallah Ocak'tan sonra ki ilk süreçte EKDS ile notere vatandaşımız gittiğinde kimlik kartıyla bilgileri doğrulanacak. Artık bir daha sahtecilik olayları ortadan kalkmış olacak. Noterler, AVM'ler hepsi bu EKDS'yi bekliyor. Kredi kartlarını da yüklememiz olabilir. Fakat onu bankalarla konuşulması gerekir. Bakanlıklar arasında e-başvurusu birinci olan bakanlığız. Bu konularda Türkiye, vatandaşa hizmet kalitesinde üst noktaya geldi. Sağlık raporuyla ehliyeti alamayacak bir durumda süreç söz konusuyla (Sağlık Bakanı) Fahrettin hocayla konuşur ve müdahale ederiz. Bizim günlük rakamlarda düşme söz konusu değil. Şu ana kadar 76 bin kişi ehliyetini Türkiye Cumhuriyeti kartına yükledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

7 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir