En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Çok özel bir gün

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' münasebetiyle açıklamada bulundu.
Bu haber 370 kere okunmuş. 02.12.2019 Pazartesi 18:26

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' münasebetiyle açıklamada bulundu. Sezer, "Mesajı Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi açısından önemli bir gündür” dedi.

 

 

VALİ MESAJ YAYINLADI

Vali Sezer, "Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren; teşhisten tedaviye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur. Engelli kardeşlerimizin hayatını daha da kolaylaştırmak, umutlarını daima diri tutmak için devletimiz bütün imkânlarını seferber etmektedir. Onları teşvik etmek, sosyal hayata dâhil etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki bariyerleri el birliğiyle kaldırmak ise hepimizin vazifesidir. Bu anlayışla, ilimizde engelli vatandaşlarımıza ve yakınlarına yönelik olarak başlatılan “ Muhabbete Engel Yok “ ve  “ Sıcak Yuvam “  projeleri hayata geçirilmiştir.

 

MUTLU BİR HAYAT DİLİYORUM

Unutmayalım ki, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak tüm kesimlerin ortak sorumluluğundadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir