En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Cumhurbaşkanlığı’na aday

Kırıkkale Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Halil Murat Ünver Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı.
Bu haber 143 kere okunmuş. 31.08.2022 Çarsamba 18:52

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Türkiye önümüzdeki sene yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmişken Kırıkkale’den bir isim sosyal medya aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını ilan etti.  Kırıkkale Üniversitesinde Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Murat Ünver dijital platformda gerçekleştirdiği açıklama ile 2023 senesinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde aday olacağını duyurdu. Adaylığını açıklayan Ünver adaylık bildirgesinde şunlara değindi: “Yüce Türk Milleti, bugün 30 Ağustos 2022 zaferimizin 100 yılı hepimize kutlu olsun. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında yani 29 Ekim 2023’te yeni bir Türk çağının başlangıcının kutlamasını da yine hep birlikte yapacağız. Aziz Türk Milleti şu an itibarı ile Türkiye Cumhuriyeti Devletine 13. Cumhurbaşkanı olmak gayesi ile Cumhurbaşkanlığı aday adaylığımı açıklıyorum.

 

TOPLANTI YAPACAK

Türk Milletinin büyük zaferinin 100. Yılını kutluyoruz. Bu nedenle de bu kutlu güne atfen dijital deklarasyonu uygun gördük. Eylül ayı içinde bir basın toplantısı ile hem milletimize sunduğumuz kesin çözüm hem de muhtemel sorulara ilişkin cevaplar için bir tanıtım toplantısı düzenleyeceğiz. Biz, dil, din, ırk, mezhep, sağ-sol ayrımı yapmayan bu ülkenin samimi çocukları, ülkenin gerçek sahipleri olarak sahaya iniş tarihimiz, 30 Ağustos 2022'dir, kutlu Zafer'in ilelebet devam edeceğinin nişanesidir. Bugünden sonra Zafer, Türk milleti var oldukça onun olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

NASIL KARŞILANDI?

Açıklama ve duyuru yerel  basın tarafından haber yapılırken, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Bir çok kişi haber ve duyuruya olumlu ya da olumsuz yorumlarda bulundu. Kimileri adaylık ilanını espri ile karşılarken, esprili dille de yorumladı. Kimileri de hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bağımsız adayların en az 100 bin imza toplaması gerekiyor. Bu sayede aday olunabiliyor. Ünver’in bunun nasıl sağlayacağı merak konusu. Bunun için sosyal medya bata olmak üzere kamuoyu oluşturulması bekleniyor. Bu arada haber ve duyuruya yapılan esprili yaklaşımlara Ünver’in yakın çevresinin hemen reaksiyon gösterdiği de gözlenirken, bu da eleştiri konusu oldu. Daha ilk duyuruda olumsuz eleştirilere aksi reaksiyon gösterilmesinin duyuruya gölge düşürdüğü, her adayın olumlu ya da olumsuz eleştirilere bu şekilde yaklaşmaması ve kimseyi de yaklaştırmaması gerektiği konuşuldu.

 

CESARETİ GAYET İYİ

Öte yandan Ünver’in çıtayı çok yüksek tutan bir adaylık açıklamasında bulunduğu ve bunun da her halükarda eleştiri konusu olacağı değerlendiriliyor. Yorumlara bu yüzden agresif yaklaşılmaması gerektiği ifade edilirken, bu tür durumlara Ünver’in kendisinin ara ara yapacağı açıklamalarla izahatta bulunması öneriliyor. Bazı kesimler Ünver’in belki de çıtayı yüksek tutarak dikkat çekip ileride rektörlük, belediye başkanlığı veya milletvekilliği gibi başka hedeflere yönelebileceği, bunun da reklam ve dikkat çekicilik anlamında negatif görünen pozitif bir yaklaşım olduğu düşünülüyor. Ayrıca Ünver’in bu anlamdaki medeni cesareti, gelecek her türlü eleştiriye yönelik özgüveni de takdirle karşılanacak gibi görünüyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir