En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Demek ki neymiş

Kırıkkale’de birkaç kez haberini yaptığımız konu üzücü şekilde gerçek oldu. Merdiven altı dershaneler yüzünden Kırıkkale’de Liselere Geçiş Sınavı’nda 39. olabildi…
Bu haber 629 kere okunmuş. 01.07.2019 Pazartesi 15:56

HABERİMİZ GERÇEK OLDU

Bir süre önce gündeme getirdiğimiz merdiven altı dershanelerin nelere malolduğunu son açıklanan Liselere Geçiş Sınavı ile Kırıkkale gördü. Tunceli sınavda birinci oldu, Kırşehir yine derece yaptı, Burdur başarısını ortaya koydu ama Kırıkkale ancak 39. olabildi. Merdiven altı dershanelerin bu işi eğitim kalitesini artırmak için değil, sadece para kazanmak için yaptıkları görüldü. Çükü köklü birkaç dershane ve eğitim kurumunun dışında diğerleri derece bile açıklayamadılar. Büyük çoğunluğu derece elde edemezken, sadece para kazandılar ve Kırıkkale’nin de eğitimdeki derece ve başarısını yükseltemediler.

 

KAYIT YAPTIRMAYIN

Hükümetin aldığı önlemler nedeniyle yasada açık bulup sürekli isim değiştirerek yollarına devam eden merdiven altı dershanelere müdahale edilmesi bekleniyor. Kimisi vakıf, kimisi de dernek çatısı altında güya eğitim veren dershanelerin eğitime hiçbir katkı sağlamadıkları son sınavla bir kere daha ortaya çıkmış oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bakanlığının konuyla ilgili bir çalışma yapması bekleniyor. Başta vakıf ve dernek adı altında eğitim faaliyeti yaptıklarını öne süren, sadece para kazanmaktan başka bir işe yaramayan bu üçkağıtçı kurumların kapatılması bekleniyor. Velilere de buralara öğrenci kaydı yaptırmamaları isteniyor. 

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 2 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir