En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Ders zili çaldı

Yeni eğitim öğretim yılının bugün başlaması dolayısıyla Kırıkkale’de Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık İlkokulunda program düzenlendi. İlk ders zilini Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu çaldı.
Bu haber 153 kere okunmuş. 12.09.2022 Pazartesi 20:14

DERS ZİLİ ÇALDI

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk günü olması dolayısıyla Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık İlkokulunda program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk ders zilini çalan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, 2022- 2023 öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Törene Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, İl Milli Eğitim Müdürü Hayati telefoncu, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Protokol üyeleri tarafından okulda oluşturulan Şehit Piyade Üsteğmen Çelebi Bozbıyık'a ait şehit köşesi de ziyaret edildi. Heyet, okuldaki sınıflara girerek ilk dersi dinledi, öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını tebrik etti. Eğitimin herkes için temel bir haktır. Büyüyen sosyal talepler öğrencilerin sahip olması gereken yeni beceriler ve yaşam boyu eğitim gibi kilit kelimeleri eğitim perspektifi ile tanımlarsak bireyin kişiliğinin çok yönlü gelişimin temeli olduğunu söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

 

KİTAPLAR GÖNDERİLDİ

Bakanlık olarak önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Leblebici, "Bu yıl ilk defa okullarımıza, ilkokullarımıza, ortaokullarımıza temizlik, kırtasiye küçük onarım ve okulun donatım, öğretim materyalleri gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceği bütçeyi doğrudan kendilerine gönderdik. Okullarımızın finansmanı, altyapılarına yapılan yatırım, taşımalı eğitim, ücretsiz ders kitapları, yardımcı kaynaklar, okul kütüphaneleri, ücretiz okul yemeği gibi birçok girdiye yapılan bu iyileştirmeler ile erişim, eşitlik kapsayıcılık, kalite ve verimlilik gibi ilkelere ulaşılmasında önemli gelişmeler elde ettik. Bu kapsamda kırtasiye, temizlik, donatım ve küçük onarım için illere 3 milyar 750 milyon lira para gönderdik. Bunun büyük bir kısmı harcandı. Bir kısmı da harcanmak üzere. 153 milyon ders kitabı, 100 milyon yardımcı kaynak kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Bu yıl kütüphanesiz okul bırakmadık ve kütüphanelere 80 milyona yakın kitap ulaştırdık. Okullardaki bilim teknolojileri laboratuvarlarını geliştirdik ve 24 bin bilgisayar ilave ettik. Bu yıl bin 400 anaokulu ve 10 bin anasınıfı hizmete girdi” dedi. Konuşmaların ardından protokol çocuklarla ilgilendi, resim çektirildi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 5 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir