En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Diyabet uyarısı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Yüksek İhtisas Hastanesi Poliklinik katında hastane diyabet birim çalışanları...
Bu haber 513 kere okunmuş. 15.11.2019 Cuma 15:37

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Yüksek İhtisas Hastanesi Poliklinik katında hastane diyabet birim çalışanları tarafından stant açılarak ziyarete gelen kişilere şeker ölçümü yapıldı. Şeker ölçüm sonucu 100 mg/dl nin üstünde olan kişilere tip 2 diyabet risk anketi uygulandı. Risk saptanmış olan hastalara gerekli yönlendirmeler, hastane diyabet hemşiresi Kamile Baran tarafından yapıldı.

 

DİYABET AÇIKLAMASI

Hastane Diyabet Birim Koordinatörü Uzm. Dr. Serdar Kayıhan 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ’’Diyabetes Mellitus, halk arasında bilinen adıyla şeker hastalığı ilerleyici, vücuda zarar veren kronik bir hastalıktır. Toplumumuzun yaş ortalamasının artması ve beslenme alışkanlıklarının değişmesi hareketsiz yaşam tarzı nedeniyle günümüzde hastalığın görülme sıklığı oldukça artmıştır. Hatta şeker hastası olduğunu bilmeyen ya da fark etmeyen pek çok insan vardır. Hastalıkta yara iyileşmesinde gecikme, görmede azalma, puslu görme, genital bölge enfeksiyonları, aşırı kilo kaybı, çok su içme, çok yemek yeme, çok idrara çıkma gibi belirtiler gözlenir. Hastaların yaşam kalitesini bozan, sakatlıklar, iş gücü kaybı ve erken ölümlere sebebiyet verebilen kronik bir hastalıktır.''dedi.

 

İNSÜLİN TEDAVİSİ DE MEVCUTTUR

 "Diyabet Hastalığı, kalp krizi, böbrek yetmezliğine bağlı diyaliz hastalığı, damar tıkanıklıkları, cinsel fonksiyon bozukluğu ve sinirlerde tahribata neden olmaktadır. Tedavide yaşam tarzı değişikliği adını verdiğimiz egzersiz, hareketli yaşam ve beslenme alışkanlıklarında değişiklik temel unsur olmakla beraber şeker ilaçları ve insülin tedavisi de mevcuttur. Hastalığın tanısı günümüzde basit parmak ucu kan ölçümü veya kan tahlillerinde kolaylıkla saptanabilmektedir. Bu nedenle Diyabet hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla her sene 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak anılmaktadır. ‘’dedi. Başhekim Uzm. Dr. Erkan Tolga Demirel ve Hastane Yöneticileri stantı ziyaret ederek halkımızın bilinçlendirilmesi konusunda yapılan çalışmaları desteklediler.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir