En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Doğalgaz sevinci

Kırıkkale'nin Keskin ilçesine doğalgaz getirilmesi çalışmaları kapsamında toplantı düzenlendi. Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Belediye Başkanı Dede Yıldırım da yıllarca ilçeye doğalgazın gelmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı.
Bu haber 702 kere okunmuş. 31.01.2020 Cuma 08:12

İLÇEYE DOĞALGAZ GELİYOR

Keskin Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, KIRGAZ Genel Müdür Yardımcısı Tuncel Bektaş ve Keskin halkı katıldı. Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, 31 Mart seçimlerinden sonra yenilenen 2 Haziran seçimlerinden sonra doğal gaz, içme suyu, hizmet araçları millet bahçesi, elektrik güneş paneli gibi önemli projelerden bahsetti. Bu yatırımların ilçeye gelmesi için katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'a ve Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'e teşekkür eden Başkan Yıldırım, "2 Haziran'da yenilenen seçimle Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın talimatıyla iller bankasına talimat verildi. Çelik boru 6 kilometrelik bize boru verdiler. Borunun döşemesi bize aitti. Borularımızı döşedik. 1-2 defa arızının dışında çok şükür Keskin ilçemizde şu an itibariyle su sıkıntısı yok. İnşallah önümüzdeki süreçlerde de problem olmayacak. Biz bu konuda elimizden gelen her şeyi halkımız için yapmaya çalışacağız. Suyumuz Kırıkkale'den geldiği için elektrik fatura giderimiz çok fazla. Zaman zaman da 200 bin liraya yakın elektrik faturası geldi. Diğer ilçelerde bu konuyla ilgili bilgi alıyoruz. Komik rakamlar söylüyorlar. 2 bin, 3 bin, 4 bin gibi rakamlar söylüyorlar. Bizim 200 bin lira. Dolayısıyla belediyemizin bütçesini ciddi anlamda zora sokuyor" dedi.

 

124 KONUTLUK TOKİ YAPILACAK

Başkan Yıldırım, "Dolayısıyla bu giderimizi nasıl düşürebilir diye bir çalışma başlattık. Güneş paneli. Sağ olsun belediye meclis üyelerimiz de bu konuyla ilgili bize de yetki verdi. Biz de bu projeyi İller Bankasına verdik. Şu anda Güneş Paneli projesini İller Bankası yapıyor. 15 veya 20 Şubat'ta proje elimize geçtiğinde ihaleyi de gerçekleştireceğiz. Bu proje sayesinde Keskin Belediyesi bütçesini hafifletmiş olacağız. Bizden sonraki Belediye Başkanı arkadaşlarımız daha rahat edecek" diye konuştu. Başkan Yıldırım, "İnsanlarımızın nefes alacakları bir mekan haline getireceğiz. Projelerimiz arasında da inşallah ilçemize 124 konutluk TOKİ yapacağız. 227 vatandaşımızda müracaat etti. Geçen gün Ankara'ya gittik, TOKİ yetkilileri ile görüştük. TOKİ yetkilileri de 'arttıramayız' dediler. Cumhurbaşkanımız 5 Şubatta Kırıkkale'ye geliyor. İnşallah müracaat sayısı kadar da TOKİ yapılmasını talep edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yaklaşık 1 milyon liralık temizlik aracı, yol süpürme aracı, kepçeli traktör belediyemize hibe ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

KIRGAZ AÇIKLAMASI

KIRGAZ Genel Müdür Yardımcısı Tuncel Bektaş, "Doğal gaz Keskin ilçemize inşallah bu tarihten sonra hızlı bir şekilde süreci ilerleterek en kısa zaman içerisinde doğal gazı kazandırmayı planlıyoruz. Keskin ilçemize devletimiz, tüm yerleşim yerlerimize doğal gazın gelmesi için bir karar aldı. Bu çerçevede Belediye Başkanımız kendilerine düşen görevi getirdiler. Meclis kararını bize sundular. Bizim üzerimize düşen görev de gerekli izinlerin alınıp projelerin yapılıp Enerji Piyasa Denetleme Kuruluna (EPDK) sunulup talepte bulunacağız. Bu süre 2020 yılının Ekim ayında sonuçlanmış olacak. 2021'in Mayıs ayında biz inşallah doğal gaz için ilk kazmayı vuracağız" şeklinde konuştu. Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir Bu sene içerisinde gerekli hazırlıkları yapacağız. Bütün ilçemizi Doğalgaza kavuşturacağız. İlçeyi topyekün yenileyeceğiz. Keskin'de 10 evden 4'ü harabe içerisinde. Daha güzel evler için sizin de elinizi taşın altına koymanız gerekiyor. Bu alt yapıya ayak uydurmamız lazım.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

1 + 4 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir