En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Doğamızı korumalıyız

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’i ziyaret etti. Müdür Atar, “Hep birlikte çevremizi ve doğamızı korumalıyız” dedi.
Bu haber 693 kere okunmuş. 13.06.2019 Perşembe 11:05

TÜM İNASNLIĞI İLGİLENDİRİYOR

 İl Müdürü Atar, Dünya Çevre Günü etkinlikleri hakkında Vali Sezer’e bilgi sundu. Vali Sezer ise, çevrenin korunması ve çevre bilincinin önemine değinerek Dünya Çevre Günü’nü kutladı. Gelecek nesillere daha yaşanabilir ve yeşil bir dünya bırakılabilmesinin, küresel çevre sorunlarının çözüme kavuşturulmasıyla mümkün olacağına işaret eden Müdürü Atar, "Çevre sorunları ise tüm insanlığın müşterek meselesi olup çözümü uluslararası iş birliğini gerektirmektedir. Doğaya ve çevreye dair bakış açımızı düzeltmediğimiz takdirde, ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünyanın yaşanılır bir yer olmaktan çıkacağı unutulmamalıdır." dedi.

 

NESİLLER İÇİN EN DEĞERLİ MİRAS

Atar, “Ormanları tahrip etmek gelecek nesillerin hakkını gasp etmek demektir. Hava kirliliğini önlemekte en önemli etken ormanlardır. Çevre kirliliği ile mücadele her bireyin asli görevidir. Her bireyin günlük hayatta alacağı küçük tedbirlerle çevre kirliliğiyle mücadele etmesi, gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil ve temiz bir dünya bırakmanın küçük ama belki de en önemli adımı olacaktır. Gelecek nesiller için en değerli miras, yaşanabilir bir dünyadır. Dünyada en önemli karbon yutaklarından biri olan ormanlar büyük bir hızla azalırken, ülkemiz bugüne kadar yapmış olduğu ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve bozuk ormanların iyileştirilmesi çalışmaları ile orman varlığını artıran ülkelerdendir. Orman varlığımızı artırırken mevcut ormanlarımızı korumalı, bu değerli emaneti gelecek nesillere aktarmalıyız.” şeklinde konuştu.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir