En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Düzenleme yapılmadı

İyi Parti Kırıkkale İl Yönetimi Alevi Kültür Derneği Şubesini ziyaret etti. Kırıkkale Alevi Kültür Dernek Başkanı Hüseyin Güney ziyaretçileri karşıladı.
Bu haber 1691 kere okunmuş. 10.02.2020 Pazartesi 15:10

ZİYARETTE BULUNDULAR

Hüseyin Güney ve yönetim kurulu tarafında karşılanan İYİ Parti yöneticilerinin bu nazik ziyaretlerine teşekkür edilerek derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi."Alevi Bektaşilerin eşit yurttaşlık talepleri olduğunu, bunlardan cem evlerimiz, Alevilerin ibadet yerleri olduğu “Yasal Statüye Kavuşmalı” tıpkı cami, kilise, sinegog ve havra gibi ibadet yerleri listesine cem evi ilave edilmeli. Siyasi partilerinin ve sivil toplum örgütlerinin ülkemizde demokrasinin,  insan haklarının, hukukun, adaletin herkese eşit olarak işletilmesi yasa gereğidir. İnsanların kendilerini özgürce ifade etme hakları vardır.Toplumun hak ve çıkarlarını insanca yaşama haklarını korurlar. Bu nedenle siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri demokrasi mücadelesi için önemlidir. Yoksulluğun, işsizliğin son bulması için kaynakların öncelikli, planlı, düzenli kullanılması eğitim ve sağlığın, bilimsel ve parasız olması insanlığın ortak talebidir. Her insanın eğitim ve sağlıktan yararlanma hakkı vardır.

 

YASAL DÜZENLEME YAPILMAMIŞTIR

Yoksulluğun, açlığın, sefaletin, savaşın alın yazısı ve kader olarak fıtrat denilerek yurttaşlarımıza sunulmamalı, aklın ve bilimin yolunda yürümeliyiz. Bilimsel ve ortaklaşa önlemler alınmalı, yolsuzlukların üzerine gidilmeli, ayrımcı, dışlayıcı, kendini üstün görme politikalarından vazgeçilmeli.  Alevi ve Bektaşi kurumları ile AKP Hükümetlerinin yetkilendirdiği görevliler ile birlikte, Alevilerin taleplerini çözüme kavuşması için yedi defa ortak çalıştay düzenlenmiş. Yetkililere taleplerimizin  ve sorunların çözümü  yazılı  olarak sunulmuş olmasına rağmen hiçbir yasal düzenleme yapılmamıştır. Çok basit ve maliyet gerektirmeyen sadece hoşgörülü ve samimi olunsaydı çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle Kitle katliamlarına katılanları affetmek, korumak suçluların bulunması için çalışmayanlar, Madımak davasını zaman aşımına uğratan zihniyetin sonucudur. Evrensel İnsan Hakları   Bildirgesinde, BM kararlarında İnsanlığa Karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz denilmektedir.  Uluslar arası hukuk çiğnenmiştir.''

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

3 + 6 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir