En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Edebiyat buluşması

Kırıkkale Şairler ve Yazarlar Deneği ve Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonuyla düzenlenen...
Bu haber 183 kere okunmuş. 09.05.2022 Pazartesi 18:25

Kırıkkale Şairler ve Yazarlar Deneği ve Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonuyla düzenlenen Kırıkkaleli yazarlar imza günü etkinliğinin 2'ncisi Podium AVM'de gerçekleşti. 66 Yazarın katıldığı imza gününde katılım oldukça yoğun oldu.

 

EDEBİYAT ETKİNLİĞİ

Kırıkkaleli yazarlar, şairlerle, Kırıkkale'de daha önce çeşitli kurumlar da görev yapmış yazarların bir araya geldiği imza günü yine yoğun ilgiye neden oldu. Saat 10:00'da başlayan imza gününün 2'ncisi saat 17:00'de sona erdi. Anneler gününe denk gelen imza gününde yazarlar kitaplarını imzalayarak, kitap severlerle buluşturdu. İmza günün artık Kırıkkale'de bir gelenek olmaya doğru gittiğini ifade eden yazarlar bu anlamlı etkiliğin her yıl yapılmasını istediler. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, imza gününe destek vererek, her zaman şairler ve yazarların yanarında olduğunu belirtti.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

İmza gününe Kırıkkale Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz,  Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, MHP İl Başkanı Murat Abalı,  İYİ Parti İl Başkanı Bülent Altınışık, DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, Yahşihan Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Şansal ve Cemil Şerbetçioğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve İl Cemiyet Başkanları,  İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Yavuz Kuzucu, MHP Merkezi İlçe Başkanı Faruk Akbulut, Sivas/ Gürün Milli Eğitim Müdürü Muharrem Demir, Kırıkkale eski Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, Eğitim Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı, ABC Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, DEK Kolejisi Kurucusu Taki Kaplan, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Şevket Özsoy, Kırıkkale Belediyesi Başkan Yardımcı Harun Ulusoy, Oğuz Boyu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu, Türk Ocağı Kırıkkale Başkanı Hasan Kaya, şairler- yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KARAR ALINDI

Etkinliğin açılışında konuşan Cemiyet Başkanı Ercihan Çakmak, Kırıkkale’de 2. defa düzenlenen etkinliğe 66 yazarın bizzat, katıldığı ifade etti. Çakmak, " Etkinliğimizin 2. düzenliyoruz. İlk etkiliğimiz büyük ilgi görmüştü ve 2. etkiliğimizi yapma kararı aldık. Bizlerin yanından olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bugün Anneler Günü olması nedeniyle tüm annelerimizin “ Anneler Günü “ nü bir kez daha kutluyorum ''dedi.

 

DEVAM EDECEK

Kırıkkale Şairler ve Yazarlar Deneği Başkanı Şevket Özsoy ise yaptığı açıklamasında " Kırıkkale Şairler ve Yazarlar Derneği ile Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyetinin Kırıkkale Podium AVM'de düzenlediğimiz 2.İmza Günü programına katkılarından dolayı, misafirlerimize yazarlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler var oldukça imza günlerimiz devam edecek'' dedi.

 

KARAKUŞ’TAN MESAJ

Yazar İdris Karakuş ise “Bizler millet olarak biraz belki göçebe kültürden geldiğimiz için yazmaya, okumaya çok yakın bir millet değiliz. Ama son dönemde çocuklarımıza, gençlerimize yönelik olarak yapılan faaliyetlerle okuma alışkanlığının, okuma becerisinin kazandırılması noktasında çok ciddi mesafeler kat ettik. Ondan da çok büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

 

KARACA DA KATILDI

Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca'da imza gününde yaptığı konuşmasında " Bizleri Kırıkkale'ye böyle güzel bir organizasyona davet eden Ercihan beye teşekkür ediyoruz. Cemiyetimiz olarak böyle etkilikler yapmayı çok seviyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz'' dedi. Kalehaber imtiyaz sahibi İsmail Çakmak'ta tek tek stantları gezerek, yazarlara başarılar diledi.

 

 

 

ASLIYÜCE TEBRİK ETTİ

Yazar Erdoğan Aslıyüce,  Kırıkkale'nin genlerinde okuma kültürünün ifade etti. Aslıyüce, " Okuyucuya kaliteli materyal sunma kısmı var. Bugün buradaki etkinlikte buna yönelik bir şey. Farklı alanlarda şiir, tarih ve diğer konularda çeşitli eserleri olan Kırıkkaleli yazarlarımız bir araya geldik. Doğrudan okuyucuları ile buluşma imkânı elde ettik. Esasında bir imza günü gibi ama diğer taraftan da bir kültürel etkinlik. Ben böyle bir kültürel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum ifadelerini kullandı.

 

HERKES MEMNUN KALDI

Kırıkkale’ de 2. defa gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgisiyle karşılaşılan etkinliğin güzel ve hoş sahneleri de gözlerden kaçmadı. İmza gününe bütün yazarlarla birebir ilgilenen Cemiyet Başkanı Ercihan Çakmak, Saat 10.00’den 17.00’e kadar devam eden imza günü etkinliğinin sonun da yazarlar, akşam 18.00’da İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu'nun ögretmenevi'nde verdiği yemeğe katıldılar.Yahşihan Belediyesi imza gününde yazarlar ve okuyucularla röportaj yaptı. Yazarlar, Kırıkkale’de 2. defa böyle bir etkinliğin düzenlediğini belirtti ve yine çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 8 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir