En Son Haberler
YazarlarTümü
Namaz Vakitleri
Görüntülenen Şehir:   Loading
Puan Durumu Loading
Gazeteler

Eğitimde başarı önemli

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ortaöğretim okul müdürleri ile bir araya geldi. Sezer, “Milli Eğitim konusunda bir fotoğraf çekmemiz lazım. Neredeyiz ve nereye gitmek istiyoruz bunu görmemiz gerekiyor” dedi.
Bu haber 623 kere okunmuş. 13.02.2019 Çarsamba 09:53

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ortaöğretim okul müdürleri ile bir araya geldi. Sezer, “Milli Eğitim konusunda bir fotoğraf çekmemiz lazım. Neredeyiz ve nereye gitmek istiyoruz bunu görmemiz gerekiyor” dedi.  Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ile 34 Lise Müdürünün katıldığı toplantının açılışında konuşan Vali Sezer, Kırıkkale’de bütün alanlarda olduğu gibi Milli Eğitim alanında da, ilin kendi dinamik programının olması gerektiğini düşündüğünü kaydetti.

 

ÇALIŞMAMIZ HALEN SÜRÜYOR

Tarım, Turizm ve Sanayinin aynı şekilde kendi mecrasında yürüyen bölümler olduğunu ancak Milli Eğitimin en çok üzerinde durulması gereken bölüm olduğunu vurgulayan Vali Sezer “ Milli Eğitim konusunda bir fotoğraf çekmemiz lazım. Neredeyiz ve nereye gitmek istiyoruz? Eksikliklerimiz neler? Neye ihtiyacımız var? Tespit etmemiz gerekiyor. Bir taraftan da yaklaşık iki aydır anlattığımız ve gördüğümüz alanlarla ilgili olarak neler yapabiliriz onu planlamaya çalışıyoruz ve bu çalışmamız halen sürüyor” dedi.

 

AYNI SINAVDA BULUŞUYORLAR

Okul Müdürleri ile yapılan bu toplantıların aynı zamanda; okulların akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler çerçevesinde atacakları adımları istişare etme imkanı sağladığını ifade eden Vali Sezer, “Akademik başarı bizim için çok önemli. Öğrencilerimiz devlet okulundan da mezun olsa, özel okuldan da mezun olsa, farklı dallardan da gelse sonuçta aynı sınavda buluşuyorlar. Dolayısıyla akademik başarımızı ölçmemiz ve görmemiz gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

BİN 300 KAYITLI SPORCU VAR

Kırıkkale’de yaklaşık bin 300 kayıtlı sporcu olduğunu ve bunların yüzde 90’ınına yakın kısmının ise öğrenci olduğunun altını çizen Vali Sezer, sporcu sayısı ve başarı grafiği karşılaştırıldığında, başarılı olan sporcu sayımızın çok fazla olmadığının görüldüğünü söyledi. Sezer “Spor salonlarımızın okul alanlarına uzaklığı ve okulların fiziki mekan olarak yetersizlikleri söz konusu. İsteyen her çocuğumuzu sporla uğraşmasını sağlamalıyız, bu akademik başarıyı da etkileyecektir. Muhakkak her bir okulumuzu bir branşta ön plana çıkarıp öğrencilerimizi de farklı branşlara yönlendirmemiz lazım. Her okulumuza istenilen branşta antrenör sağlama imkanımız var.” dedi.

 

HEYECAN BAŞARIYI GETİRİR

Hafta sonu ilimizde yapılan Okullar Arası Türkiye Halter Şampiyonasına katılan öğrencilerimizin ve ailelerinin heyecanına ortak olduğunu aktaran ve turnuvaya daha fazla okulumuzdan daha fazla öğrencimizin katılımının arzulandığını kaydeden Vali Sezer “ Bu neyi getirir? Bir heyecan getirir, bir motivasyon getirir bunlar önemli şeyler. Heyecanın olduğu yerde muhakkak başarı gelir. Eğer işler rutine binmiş, heyecan kaybolmuşsa o iş ölmüştür, rutin her şeyi öldürür.” şeklinde konuştu. Daha sonra, ilimiz genelindeki Ortaöğretim okullarının genel durumunun sunulduğu slayttın ardından, Ortaöğretim Okul Müdürleri söz hakkı alarak okullarının genel durumu hakkında bilgi sundular.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

10 + 1 = ?

 

Bunlar da ilginizi çekebilir